Hala Obor a fost INCHISA, dupa un control in care s-au confiscat tone de alimente. "Exista riscul de imbolnavire"
Hala de carne din Piata Obor, una dintre cele mai aglomerate din Bucuresti, a fost inchisa marti de inspectorii sanitar- veterinari, dupa un control drastic.
Din cauza multor nereguli descoperite aici, tone de produse din carne au fost confiscate si vor fi distruse. Anchetatorii spun ca ar fi putut pune in pericol sanatatea oamenilor. Comerciantii care nu aveau documente pentru marfa sau vindeau carne in conditii improprii au fost amendati.
Hala de carne din Piata Obor a ramas pustie marti seara. Toate tarabele care erau pline de produse de dimineata, par parasite. Vanzatorii au tras obloanele si au fugit cand au vazut politistii si inspectorii pentru siguranta alimentelor.
"I-a luat femeii asteia o masina de carne afumata, saraca.. iti dai seama? Da’ eu nu ii lasam.
19 vanzatori au fost amendati la finalul controlului cu 70.000 de lei si li s-a confiscat 6 tone de produse din carne. Desi aveau de gand sa inchida toata hala pe o perioada nedeterminata, inspectorii au decis pana la urma sa suspende activitatea pentru 8 societati comerciale pe o perioada intre 10 zile si un an.
Toader Dragos, inspector ANSVSA: "Directia sanitar veterinara si pentru siguranta alimentelor Bucuresti va dispune suspendarea activitatii pe sectorul produselor din carne pana la remedierea tuturor deficientelor constatate. S-au gasit deficiente privind manipularea, conditii de igiena, masini neautorizate, produse fara documente sanitar veterinare si pentru siguranta alimentelor. Exista riscul de imbolnavire."
Alaturi de inspectorii ANSVSA, la controlul de marti au fost prezenti si politistii de Directia de Investigare a Criminalitatii Economice, pentru a cerceta eventuale fapte de evaziune fiscala. Pana la orele pranzului, 7 din 12 vanzatori s-au ales cu amenzi in valoare de peste 6.000 de lei si li s-au confiscat peste 2 tone de branzeturi si aproape 3 tone de carne de vita, porc si pui. Inspectorii au confiscat si 400 de kilograme de peste eviscerat si 35 de kilograme de oase.
Administratorii halei au la dispozitie 48 de ore sa remedieze toate problemele si controlorii spun ca vor reveni sistematic la Obor, sa vada daca sunt respectate toate normele de siguranta alimentara.