Toate pisicile din Marea Britanie, în pericol să fie ucise. Dezvăluirile unui oficial britanic
Toate pisicile din Marea Britanie au fost în pericol să fie ucise la începutul pandemiei de COVID-19, a dezvăluit un fost ministru, pentru că se credea că acestea transmit virusul.
La acel moment nu se cunoșteau prea multe date despre noul coronavirus, și existau temerile că virusul ar putea fi transmis de animalele de companie, și de aceea se credea că o soluție imediată ar fi fost sacrificarea pisicilor, a declarat un oficial dintr-o structură NHS, citat de cotidianul Daily Star.
Lordul Bethall, care a condus NHS Test and Trace, a explicat că se știa atât de puțin despre virus, în primele zile, încât existau îngrijorări cu privire la posibilitatea ca acesta să fie transmis de animalele de companie. În consecință, miniștrii s-au gândit la unele idei înfiorătoare atunci când virusul a izbucnit pentru prima dată în UK, la începutul lui 2020.
„Ceea ce nu trebuie să uităm este cât de puțin știam despre această boală. A existat un moment în care nu știam foarte clar dacă animalele domestice pot transmite boala. De fapt, a existat ideea că ar trebui să cerem oamenilor să extermine toate pisicile din Marea Britanie. Vă puteți imagina ce s-ar fi întâmplat dacă am fi vrut să facem asta? Și totuși, la un moment dat, au existat câteva dovezi în această direcție, așa că fost nevoie de cercetări și apoi de închiderea chestiunii” a declarat Lordul Bethell.
„A existat un moment în care nu am fost foarte siguri dacă animalele domestice ar putea transmite boala", a precizat Lord Bethall
Oficialul britanic a fost adjunctul lui Matt Hancock în cadrul Departamentului de Sănătate și Asistență Socială, din 2020 până în 2021.
Dezvăluirile sale au venit în timp ce fostul său șef a contestat vehement acuzațiile că nu a urmat sfatul experților de a testa toate persoanele care intră în aziluri, în timpul pandemiei.
Potrivit unor mesaje de pe WhatsApp, ajunse în presă, Matt Hancock nu a crezut în necesitatea de a testa persoanele din comunitate - inclusiv personalul din centrele de îngrijire - și că doar „agită spiritele".
Hancock nu ar fi ținut seama de îndrumările responsabilului medical șef Chris Whitty, care i-a spus că ar trebui să existe teste pentru „toți cei care merg în instituțiile de îngrijire", în aprilie 2020.
Testarea obligatorie a fost implementată pentru toate persoanele care intră în centrele de îngrijire în august 2020.
Dar purtătorul de cuvânt al lui Matt Hancock a declarat că mesajele au oferit o „interpretare distorsionată" și au fost „manipulate” pentru a se potrivi cu „o agendă anti-lockdown".
Sursa: Daily Star
Etichete: Marea Britanie, pisici, pandemie covid-19,
Dată publicare:
02-03-2023 15:05