Tineri șoferi vitezomani, filați cu lunile de polițiști. Ce făceau noaptea pe străzile din Capitală


Ultimul update: Miercuri 27 Noiembrie 2019 19:56
Data publicarii: Miercuri 27 Noiembrie 2019 19:27
Categorie: Stiri actuale

Tinereţea şi o maşină puternică îi pot transforma pe mulţi şoferi de 18 ani în teribilişti. Potrivit datelor Poliţiei Române, în 2018, peste 1.600 de accidente au fost provocate de şoferi care nu aveau permisul de conducere mai vechi de un an.

Mai grav este că unii vor să se dea în spectacol chiar în mijlocul oraşului, făcând drifturi, sau curse ilegale. Ca să nu mai confunde strada cu un circuit de raliu, poliţiştii au stat la pândă, i-au filmat şi i-au adus la audieri pe câţiva vitezomani.

O serie de imagini au fost surprinse de poliţiştii de la Brigada Rutieră pe Bulevardul Theodor Pallady din Capitală, în data de 11 octombrie 2019, după ce au aflat că acolo ar avea loc curse de viteză. Apoi, poliţiştii au monitorizat atât Bulevardul Theodor Pallady, cât şi şoseaua Străulesti din Capitală şi au adus la audieri mai multe persoane. Două dintre acestea au calitatea de suspect şi le-a fost reţinut permisul de conducere pe perioada cercetărilor.

Sunt doi tineri de 24 şi 32 de ani, ambii din Bucureşti. Suspecţii au fost filaţi o lună de poliţiştii care au luat în vizor şi alte persoane.

Deşi era noapte, iar şoseaua liberă, riscul de accident era mare. Tocmai din această cauză cursele pe drumurile publice sunt considerate infracţiuni, iar cei care le organizează sau participă la ele se pot alege cu dosar penal.

Inspector Claudiu Costea, Brigada Rutieră: "Întrecerile neautorizate pe drumurile publice se sancţionează cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, în funcţie de cercetările care se admdinistreaza în fiecare caz."

În atenţia poliţiştilor a intrat şi alt şofer teribilist, care făcea drifturi în zona Gării Cățelu. În imagini se vede cum maşina se învârte de două ori în cerc, în timp ce roţile scot fum.

Adrian Grigore, pilot de raliu: "În oraş sau în alte locuri, toate lucrurile se mişca pe lângă tine. Clar că este un mare pericol lucrul ăsta. Punctual, despre aceşti tineri, e clar că nu sunt într-o zonă de normalitate pentru că pot produce tragedii, deşi nu-şi dau seama, deşi cred că noaptea e liber şi nu se întâmplă nimic."

Din păcate, statisticile arată că şoferii între 18 şi 24 de ani sunt implicaţi în cele mai multe accidente, iar România este pe primul loc la cele mai multe accidente cu morţi din Uniunea Europeană. Ca să-i educe pe viitorii şoferi, oficialii au organizat la Liceul Tudor Vianu din Capitală o oră de educaţie rutieră.

Şoferii care fac drifturi pot fi sancţionaţi pentru tulburarea liniştii publice, dar şi cu 6 sau 8 puncte amendă pentru circularea pe sens opus.

Curse ilegale de mașini în Capitală. Doi șoferi s-au ales cu dosar penal
Două bărci de mare viteză s-au ciocnit în timpul unei curse, în SUA. VIDEO
Orașul în care un taximetrist oferă curse gratuite pasagerilor. Ce îi pune să facă
VIDEO PROTVPLUS.RO