Tinerele din secta "Casa Sfanta" fac dezvaluiri. Dupa ce erau abuzate sexual, erau puse sa faca credite la banca pentru guru

Ultima actualizare: 05-10-2016 07:00

Cazul asa-zisului maestru spiritual din Targu Mures si al gruparii pe care o conducea din 2008, continua sa socheze, pe masura ce victimele "se trezesc" la realitate si fac declaratii.

 Anchetatorii au aflat ca fetele din "Cerc", asa cum se numea grupul lui Sebastian Apostolache, au rupt legaturile cu cei dragi, iar unele au facut imprumuturi la banca pentru binele "Cercului". Se supuneau barbatului de 60 de ani, care le indoctrina dincolo de limita absurdului. Anchetatorii o cauta pe principala complice a suspectului: femeia care si-a adus in organizatia propria fiica, de cand aceasta avea doar 11 ani.

Artistii din Targu Mures care l-au cunoscut pe Apostolache pe vremea cand era coregraf, nu isi pot imagina ca Sebi a racolat si exploatat atatea fete, majoritatea studente la teatru.

Kovacs Levente, regizor, profesor UAT: “Sebi era casatorit, a parasit familia si s-a recasatorit cu o studenta de la Regie de la noi si cu aia a plecat in Viena. N-am vazut asemenea tendinte la ei, nici acele tendinta de a domina pe ceilalti, era restrans si foarte modest.”

Si totusi, Apostolache a reusit sa profite de naivitatea tinerelor si sa le subjuge, exploatandu-le material si sexual. Anchetatorii au descoperit o casa fara curent, numita pompos "Casa sfanta", in care erau tinute fetele, in localitatea Eremitu. Unul dintre profesorii de la Universitate isi aduce aminte ca o studenta si-a anuntat, sec, parintii, ca se va muta acolo.

Gasparik Attila, profesor UAT Targu Mures: “S-au dus parintii sa-l caute, ca traieste intr o casa intr-o comunitate filozofica sau nu stiu ce, s-au dus parintii cu niste profesori. A spus fata ca nu vrea sa se intoarca, la 18 ani ce sa faci... Asta a fost si atunci s-a ridicat numele lui Apostolache, eu m-am mirat ca nu se poate... canta la pian... nu ca e marele guru”

Una dintre victime a petrecut opt ani in "Casa sfanta".

Kovacs Levente, regizor, profesor UAT Targu Mures: “Este un brain wash ... spalarea creierului care duce la pierderea personalitatii, nu stiu cum a putut obtine Sebi”.

Tinerele din "Casa sfanta" primeau mancare doar o data pe zi, macaroane cu branza, iar noaptea, dupa ritualurile sexuale, paine cu gem. Nu aveau voie sa ia contact cu alte persoane din afara "Cercului" si erau indoctrinate sistematic.

“Apostolache Sebastian le spunea ca Dumnezeu are 9 ingeri principali, care sunt denumiti Cehovi, ca de fapt au mai multe nume, insa ele nu-l pot pronunta decat pe acesta, mentionand ca C1 reprezenta Cehov1 si in explicatiile lui Sebi, era nimeni altul decat Iisus, despre care spunea tot timpul ca este cu el”, se arata in referatul procurorilor DIICOT

O tanara din "Cerc" le-a povestit procurorilor ca ritualurile sexuale la care erau supuse aveau, in viziunea liderului grupului, un scop foarte clar. "Asta insemna ca eu sa fiu in acest mod mai aproape de Dumnezeu si ca voi evolua. Mi-a mai spus ca alaturi de mine este spiritul lui Rahela, care era "femeia de paun", a relatat tanara.

Un fost coleg a doua dintre victimele lui Sebi, este socat. ”Erau doua fete mai retrase, mai linistite nici in timpul repetitiilor nu s au avantat in scene mai indraznete. Pentru mine este aproape incredibil, nici nu stiu cum puteau fi racolate pentru ca erau doua fete cu cap, adica s-au gandit “.

Tinerele aveau obligatia sa aduca in "Cerc" toate castigurile sau banii obtinuti de la parinti. Unele au mers chiar mai departe. "Pentru a asigura un nivel de trai decent atat mie dar si tuturor membrilor Cercului am facut imprumuturi bancare care in prezent se ridica la suma de 18.500 lei”, le-a relatat ea procurorilor.

"Eleva" lui Sebi le-a spus anchetatorilor la ritualuri a participat si una dintre complicele sale, Birtalan Villo, inca de cand era minora. Villo are astazi 19 ani, insa a fost adusa de mama ei in "Cerc" pe cand era minora. "Imi amintesc ca avea 15 ani si mi se parea ca este mult prea tanara, dar nu am intrebat nimic pentru a nu-l supara pe Sebi.... Am vazut cand Sebi a facut sex cu Villo (in acea perioada cand era minora) atit singur cu ea cat si in prezenta mea."

Tatal lui Villo nu a mai reusit sa dea de fiica lui o lunga perioada, dupa ce s-a despartit de mama fetei. “Cand am reusit sa o contactez, banuiam ca tot ce imi spune e poveste”

Mama lui Villo, se pare principala complice a lui Sebastian Apostolache, este de negasit. Kelemen Nusha Anna, zisa Nushi, se ascunde in strainatate. Intre timp, Sebi, care pretindea ca este "lider spiritual", a fost arestat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO