Testul de "echilibristica" al bucurestenilor, dupa topirea zapezii. Oamenii sar si garduri doar pentru a scapa de balti

07-01-2016 07:44


Dupa ger si o prima zapada, Capitala se confrunta cu un alt fenomen care ii pune la grea incercare pe bucuresteni. Orasul s-a transformat parca intr-un lac, iar in cele mai importante intersectii, baltile sunt atat de mari inca nu pot fi ocolite.

 

Cei mai curajosi se incumeta si trec prin ele, in timp ce altii sar garduri, dau probe de echilibristica sau ocolesc toata zona numai sa scape cu picioarele uscate.

Pentru multi bucuresteni, aceasta trecere de pietoni a reprezentat un test al curajului. Balta intinsa si adanca, formata intre trotuar si sosea, i-a facut pe multi sa ocoleasca intersectia pentru a ajunge pe partea cealalta a drumului. Unii, mai curajosi, au luat-o direct prin apa.

O femeie, de pilda, cauta o solutie. A crezut ca zapada, inca netopita, o va ajuta sa scape cu picioarele uscate. Dar nici vorba de asa ceva. Se adanceste in omatul moale si tot in apa ajunge. Iar un barbat da peste acelasi "lac de acumulare" in miniatura.

Tanar: "Daca as avea pe unde sa ocolesc, as ocoli... Dar pe unde? Este peste tot asa. Eu nu locuiesc aici, ma duc la niste prieteni. Inotam..."

In alte intersectii, o tanara sare un gard doar pentru a scapa de balti. Aici, oamenii au facut improvizatii si, unde a fost apa mai mare, au asezat o bucata de lemn, in speranta ca vor evita umezeala.

Tanar: "Nimeni nu face absolut nimic in privinta asta. O canalizare si nu alea din mijlocul strazii pe care luam cu masina de fiecare data. Am investit mai mult in bocanci."

Altii au avut chiar ghinionul sa faca - fara voia lor - un altfel de dus.

Femeie: "Ne mai stropesc si masinile, n-au nici ei cum sa vada, dar nici nu sunt atenti. Chiar astazi, cand am plecat la serviciu, eram cu o vecina si pe ea a stropit-o toata."

VIDEO PROTVPLUS.RO