Teodor Melescanu este noul director al SIE. S-a autosuspendat din PNL, iar Antonescu cere excluderea

Ultimul update: Vineri 18 Mai 2012 17:26
Data publicarii: Luni 27 Februarie 2012 17:26
Categorie: Politic

Presedintele Traian Basescu l-a propus pe senatorul PNL Teodor Melescanu pentru functia de director al SIE, iar acesta a acceptat propunerea. Melescanu s-a autosuspendat din PNL, iar seful liberal, Crin Antonescu, va cere excluderea sa din partid.

"In temeiul art. 65, lit. h) din Constitutia Romaniei, presedintele Traian Basescu a propus Parlamentului numirea in functia de director al Serviciului de Informatii Externe a domnului Teodor Viorel Melescanu", anunta Presedintia.

Senatorul Teodor Melescanu declara ca a acceptat propunerea presedintelui Basescu si precizeaza ca s-a autosuspendat din calitatea de membru PNL.

"Am acceptat aceasta propunere considerand ca ea poate contribui la consolidarea practicii instituite de presedintele Traian Basescu de a numi la conducerea serviciilor de informatii persoane care fac parte din opozitia parlamentara si nu din majoritate si ca renuntarea la aceasta practica, din cauza crizei parlamentare, ar avea un efect negativ asupra evolutiei pe viitor a sistemului politic romanesc", precizeaza Melescanu.

Senatorul mai spune ca amanarea luarii unei decizii pe aceasta tema ar putea afecta desfasurarea normala a activitatii SIE, "institutie care are un rol esential in asigurarea securitatii statului roman, impreuna cu partenerii din NATO si UE".

Surse: Theodor Melescanu si Andrei Moldoveanu sunt numele luate in considerare pentru sefia SIE

"Am convingerea ca echilibrul, pregatirea si experienta pe care le am in probleme de securitate internationala imi vor permite sa ma achit in bune conditii de o asemenea responsabilitate, la nivel national", se mai arata in declaratia senatorului.

Teodor Melescanu precizeaza ca, incepand cu data de 27 februarie, s-a autosuspendat "pe o durata nedeterminata" din calitatea de membru al PNL. Si Mihai Razvan Ungureanu era membru PNL la momentul numirii sale la conducerea SIE si s-a autosuspendat.

Teodor Melescanu urmeaza sa fie audiat de comisiile parlamentare, marti la pranz fiind deja programata sedinta plenului Parlamentului pentru validarea noului director al SIE.
Teodor Melescanu, senator PNL, a detinut functii de ministru de Externe si ministru al Apararii.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, ca nominalizarea la sefia SIE este "o afacere" intre Traian Basescu si Teodor Melescanu si a anuntat ca, la prima sedinta a CNEx, va cere excluderea din partid a senatorului. Antonescu a spus ca Melescanu nu l-a informat nici pe el, nici pe alt lider liberal despre propunerea de a ocupa functia de director al SIE.

Crin Antonescu a afirmat ca propunerea lui Traian Basescu ca Teodor Melescanu sa ocupe functia de director al Serviciului de Informatii Externe nu schimba decizia USL de a-si mentine protestul parlamentar, asa ca parlamentarii Uniunii nu vor participa nici la audierea in comisia SIE, nici la votul din plenul reunit.

Antonescu a afirmat ca a primit, luni, "un fel de cerere" din partea lui Melescanu, in care acesta anunta ca se autosuspenda din PNL. "Nu este cazul, pentru ca in calitate de presedinte al PNL voi cere, la prima sedinta a forului statutar, excluderea domnului Melescanu, din motive lesne de inteles", a spus presedintele PNL.

El a adaugat ca propunerea lui Melescanu la directia SIE nu este suprinzatoare.

"Suntem intr-o perioada in care in Romania tradarea politica nu mai este considerata un accident, asa ca episodul Melescanu, pentru mine, nu e foarte surprinzator", a spus Antonescu.

El a precizat ca noul premier, Mihai Razvan Ungureanu, nu mai este "demult" membru al PNL. "Va anunt de pe acum ca nici domnul Melescanu nu va mai fi membru PNL, insa nu autosuspendat, ci exclus", a spus Antonescu.

 

Parlamentul il asteapta pe Traian Basescu sa tina un discurs pe 7 martie, ora 11.00

Parlamentul il asteapta pe Traian Basescu sa tina un discurs pe 7 martie, ora 11.00

FULLSCREEN
Teodor Melescanu este noul director al SIE. S-a autosuspendat din PNL, iar Antonescu cere excluderea
  • /

Sursa: Mediafax

Liviu Dragnea, Calin Popescu Tariceanu

Dragnea și Tăriceanu participă, la Tallinn, la Conferinţa Preşedinţilor Parlamentelor statelor membre UE

Strategia ”România 2040” ar urma să fie realizată de o comisie condusă de Dragnea. PNL: Trădează un mod de gândire bolnav

Organizaţia Femeilor Liberale: PSD-ALDE să înceteze a mai umili copiii pentru buna lor dispoziţie

Alina Gorghiu, despre mutarea ambasadei din Israel: O nouă pată pe imaginea ţării în lume

Platforma România 100: Coaliţia PSD-ALDE se pregăteşte să transforme România într-un paradis penal

De ce nu s-a putut angaja Dacian Cioloș ca inginer și din ce bani a recunoscut că trăiește

raluca turcan

Turcan: ”PNL crede doctrinar în definiția căsătoriei”. Reacție cu privire la mitingul anunțat de PSD

Băsescu: ”Un neisprăvit din Teleorman a făcut praf şi pulbere 60 de ani de diplomaţie consistentă”

Dăncilă confirmă că Guvernul a adoptat memorandumul privind Ambasada României din Israel. Ce îi transmite lui Iohannis

Dăncilă nu i-a răspuns lui Iohannis la telefon timp de 3 ore. ”Eram la Simfonia Lalelelor”

Dragnea susţine că politicile PSD nu sunt cauza inflaţiei, ci o "acţiune coordonată" a BNR, preşedintelui şi firmelor străine

Dragnea: ”Mă deranjează atitudinea preşedintelui”. Ce spune despre scăderea salariilor din sănătate