Parlamentul il asteapta pe Traian Basescu sa tina un discurs pe 7 martie, ora 11.00

Ultima actualizare: 11-08-2012 16:09
Traian Basescu

Sedinta Parlamentului in care presedintele Traian Basescu urmeaza sa adreseze un mesaj pe teme de politica interna a fost stabilita pentru data de 7 martie, la ora 11.00.

Decizia in acest sens a fost luata, luni, de Birourile Permanente ale Senatului si Camerei Deputatilor.

Presedintele Traian Basescu a trimis vineri o scrisoare presedintilor Senatului si Camerei Deputatilor, in care ii informeaza ca doreste sa adreseze un mesaj pe teme de politica interna, in Parlament, in data de 7 martie.

"In conformitate cu prevederile art. 88 din Constitutia Romaniei, doresc sa adresez Parlamentului un mesaj cu privire la probleme de politica interna. Va propun ca data prezentarii mesajului sa fie data de 7 martie 2012, la o ora pe care sa o stabiliti dumneavoastra, in functie si de programul celor doua Camere ale Parlamentului", se arata in scrisoarea sefului statului, citata in comunicatul Presedintiei.

Presedintele Traian Basescu a organizat, recent, la Cotroceni, consultari cu partidele, una dintre teme fiind functionarea Parlamentului, in conditiile protestului parlamentar al opozitiei.

El a declarat, dupa consultari, ca, analizand programul de guvernare si cele 15 puncte din discursul liderului PSD Victor Ponta, a constatat ca sapte puncte coincid, ceea ce poate insemna ca exista o baza solida de discutie pentru eventuala revenire a opozitiei in Parlament.

Lucrarile Parlamentului au fost afectate, in ultima vreme, de protestul parlamentar al opozitiei.

Cel mai recent mesaj catre Parlament adresat de presedintele Traian Basescu a avut loc in iunie 2011, sedinta de plen comun desfasurandu-se in absenta reprezentantilor USL.

El spunea atunci ca este esentiala pentru credibilitatea Parlamentului limitarea imunitatii parlamentarilor la declaratii si atitudini politice pentru a da "cetatenilor relaxarea ca parlamentarii nu sunt deasupra legii".

Basescu le-a cerut parlamentarilor sa gaseasca o solutie pentru transpunerea in legislatia romaneasca a deciziei 212/2005 a Consiliul ui JAI referitoare la confiscarea averilor obtinute illicit.

Presedintele spunea ca sunt motive temeinice pentru schimbarea structurii Legislativului, deoarece in actualul sistem bicameral cele doua Camere se comporta ca intr-un sistem monocameral, prin adoptarea tacita a legilor in prima Camera.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO