Tensiune si neliniste la Davos. Lunga lista de probleme cu care se lupta liderii lumii
Forumul economic de la Davos a inceput intr-o atmosfera de incertitudine.
Bursele in deriva, China, recesiunea provocata de ieftinirea petrolului, implicatiile economice ale migratiei si terorismului sau schimbarile climatice sunt marile teme de dezbatere.
Iodlerele sunt o serie de vocalize, armonioase, care depasesc registrul normal al vocii, iar traditia "muntenilor" din Alpi este de neconceput fara aceasta muzica. Sa nu credeti ca este simplu.... Nu poti sa urci treptat pana la nota cea mai de sus, vocea trebuie sa faca un ... "salt"
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Spre deosebire de cei care canta iodlere din mosi stramosi, liderii lumii si marii corporatisti, adunati la Davos, in conditii de securitate mai stricte decat de obicei, "ataca" de multe ori note false cand discuta despre economie si marile provocari ale momentului.
"Comparativ cu anul trecut, se poate detecta un sentiment generalizat de descurajare, chiar pesimim, printre participanti. China e un subiect apasator pentru toata lumea. Nu e deloc clar ce va urma", spune John Danilovich, Camera Internationala a Comertului.
Printre starurile invitate anul acesta la Forumul economic de la Davos se numara si Leonardo di Caprio, onorat cu "premiul de cristal" pentru campania lui neabatuta in favoarea mediului inconjurator. Cu acelasi prilej, expertii au avertizat ca, pana in 2050, deseurile de plastic din oceane vor ajunge sa cantareasca mai mult decat pestii care populeaza apele.
Utilizarea acestui material ieftin si versatil a crescut de 20 de ori in ultima jumatate de secol, iar popularitatea lui n-a atins inca apogeul. Problema este ca doar 14% dintre produsele din plastic sunt reciclate. Celelalte ajung in natura.