Temperaturi de 31 de grade in cea mai calduroasa zi din urmatoarele doua saptamani. Prognoza ANM pana pe 14 iunie

canicula, Bucuresti

Prognoza ANM pentru urmatoarele doua saptamani anunta o vreme calduroasa in aproape toata tara cu un varf de 31 de grade pentru 9 iunie.

BANAT
In urmatoarele doua saptamani vremea va fi calduroasa in majoritatea zilelor, iar cel mai cald va fi in jurul datei de 9 iunie, cand media maximelor termice se va situa in jurul valorii de 31 de grade. Temperaturile minime vor fi in crestere pana joi dimineata, 4 iunie, cand se vor atinge valori medii de aproximativ 15 grade, apoi nu vor mai avea variatii semnificative.Probabilitatea de aparitie a averselor va fi mai mare in zilele de 4 si 5 iunie si din nou din data de 9 iunie, dar vor fi in general slabe cantitativ si pe arii restranse.

CRISANA
Regimul termic va fi, in general, in crestere pana in data de 9 mai, cand mediile maximelor se vor situa in jurul valorii de 31 de grade si vor caracteriza o vreme mult mai calda decat in mod normal in prima decada a lunii iunie. De miercuri, 10 iunie, temperaturile vor scadea usor, dar mediile nu vor cobori sub 28 de grade. Valorile nocturne vor creste treptat in primele 4 zile ale intervalului de prognoza, apoi vor ramane relativ constante, iar mediile vor fi de 14...15 grade. Pana la inceputul saptamanii viitoare doar cu totul izolat pot sa apara ploi slabe, de scurta durata, apoi probabilitatea creste, insa aversele vor fi in general slabe cantitativ si pe arii destul de restranse.

TRANSILVANIA
Pana in data de 4 iunie, vremea se va incalzi treptat, iar mediile temperaturilor maxime vor ajunge la 28 de grade. Urmeaza o zi in care ele vor scadea usor, apoi procesul de incalzire se va relua, pana marti, 9 iunie, cand media maximelor termice va ajunge la aproximativ 29 de grade. Dupa aceasta data se va reveni treptat la medii de 26...27 de grade, ca la inceputul intervalului. Temperaturile minime vor avea aproximativ aceeasi tendinta, iar mediile vor oscila intre 9 grade in prima zi si 13 grade in dimineata zilei de 5 iunie.  In 4 iunie, dar si intre 9 si 13 iunie, vor fi averse in general slabe cantitativ si pe arii restranse. In restul intervalului ploi de scurta durata pot sa apara cu totul izolat.

MARAMURES

Trendul general al evolutiei temperaturilor va fi de crestere pana in data de 9 iunie, cand media maximelor va atinge 30 de grade, valoare mult mai ridicata decat ar fi normal la inceputul verii. In zilele urmatoare ele vor incepe sa scada usor, dar vor ramane inca ridicate fata de mediile climatologice si nu vor cobori sub 26 de grade. Temperaturile minime vor avea medii care vor oscila intre 11 grade in prima zi din iunie si aproape 14 grade in dimineata de 10 iunie.  In 4 iunie si intre 9 si 13 iunie, local vor cadea averse in general slabe cantitativ. In restul intervalului acestea vor fi posibile izolat.

MOLDOVA
Si in Moldova temperaturile se vor mentine peste mediile climatologice specifice perioadei, iar mediile lor vor avea oscilatii intre 26 de grade in data de 5 iunie si in jur de 30 de grade in jurul datelor de 3, respectiv 9 iunie. In prima decada a lunii iunie media temperaturilor minime va fi intre 12 si 15 grade, apoi nu va mai avea variatii semnificative si se va situa in jurul valorii de 14 grade. Averse, in general slabe cantitativ, vor aparea local in data de 4 iunie si pe arii restranse dupa 9 iunie. In restul intervalului acestea vor fi posibile cu totul izolat.

Citește și
meteo getty
Vreme calda luni, cu temperaturi de pana la 30 de grade si sanse mici de ploaie. Prognoza meteo pentru urmatoarele 3 zile
Puterea clanului Corduneanu. Liderul decedat al grupării a fost anchetat pentru trafic de droguri, cămătărie, trafic de persoane și acte de violență, dar condamnat doar pentru „spionarea soției”

DOBROGEA
Vremea va fi usor mai calda decat ar fi normal in primele doua saptamani de vara. Valorile termice diurne nu vor avea variatii semnificative, iar mediile lor vor fi cuprinse intre 26 si 28 de grade. Temperaturile minime vor creste pana in dimineata zilei de 5 iunie, cand media lor se va apropia de 18 grade. In urmatoarele 2 zile minimele vor scadea usor, pentru ca in zilele care vor urma sa se situeze in jurul valorii de 17 grade. Averse in general slabe cantitativ vor fi local in jurul datei de 4 iunie si doar izolat in restul intervalului.

MUNTENIA

Desi valorile de temperatura vor avea oscilatii de la o zi la alta, in majoritatea zilelor din interval vremea va fi calduroasa, cu medii ale temperaturilor maxime cuprinse intre 28 si 31 de grade. Temperaturile minime vor ajunge in dimineata zilei de 5 iunie la medii in jur de 17 grade, in urmatoarele doua zile vor scadea cu aproximativ 3 grade, apoi vor creste din nou, dar valorile medii nu vor mai depasi 15 grade. Vor fi averse, local, in jurul datei de 4 iunie, si cu totul izolat in restul intervalului.

OLTENIA
Vremea va fi deosebit de calda, cu temperaturi maxime care vor depasi frecvent 30 de grade, mai ales in zilele de 3 si 4 iunie, dar si dupa data de 7 iunie. Temperaturile minime vor avea medii intre 12 grade in prima zi de vara si 16 grade in dimineata zilei de 5 iunie. Probabilitatea mai mare de aparitie a averselor va fi in zilele de 4 si 5 iunie, dar si dupa data de 8 iunie, insa ele se vor semnala pe arii foarte restranse si vor fi in general slabe cantitativ.

LA MUNTE

In primele 4 zile de vara temperaturile vor creste usor si treptat, astfel ca media maximelor va ajunge la 19 grade, iar cea a minimelor la 11 grade, apoi nu vor mai fi variatii semnificative. Averse vor fi posibile aproape in fiecare zi, dar pe arii mai extinse pot sa apara in jurul datei de 4 iunie si in a doua jumatate a celei de a doua saptamani.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Peste 30.000 de turisti petrec pe litoral, la inceputul sezonului estival. Preturi reduse la cazare pana pe 19 iunie
Peste 30.000 de turisti petrec pe litoral, la inceputul sezonului estival. Preturi reduse la cazare pana pe 19 iunie

De luni, litoralul a intrat oficial in sezonul estival. Ce-i drept, vremea frumoasa si zeci de mii de turisti ajunsi la malul marii de Rusalii contribuie la tabloul de vacanta care s-a instalat de doua zile in statiuni.

Vreme calda luni, cu temperaturi de pana la 30 de grade si sanse mici de ploaie. Prognoza meteo pentru urmatoarele 3 zile
Vreme calda luni, cu temperaturi de pana la 30 de grade si sanse mici de ploaie. Prognoza meteo pentru urmatoarele 3 zile

Luni, valorile termice vor continua sa creasca si vremea va fi calda pentru acest moment al anului. La fel ca si duminica, dupa pranz, norii vor fi mai numerosi in regiunile montane unde cresc sansele de ploaie.

Recomandări
Un stat NATO vrea să ia sisteme de apărare antirachetă pentru Ucraina din țări care nu sunt pregătite să le ofere direct
Un stat NATO vrea să ia sisteme de apărare antirachetă pentru Ucraina din țări care nu sunt pregătite să le ofere direct

Unul dintre principalii aliați europeni ai Ucrainei a declarat că ar putea cumpăra sisteme de apărare antiaeriană Patriot, fabricate în SUA, din alte țări pentru a le trimite în Ucraina.

 

Arma folosită în premieră de americani pentru a doborî rachete iraniene este prezentă și la baza de la Deveselu
Arma folosită în premieră de americani pentru a doborî rachete iraniene este prezentă și la baza de la Deveselu

Navele de război ale Marinei SUA au folosit un interceptor de rachete pentru prima dată în luptă în weekend, în timp ce apărau Israelul de un atac iranian fără precedent, scrie Business Insider.

Momentul exploziei violente de la blocul din Craiova. O parte din etajul imobilului s-a prăbușit. „A bubuit pur și simplu”
Momentul exploziei violente de la blocul din Craiova. O parte din etajul imobilului s-a prăbușit. „A bubuit pur și simplu”

O acumulare de gaze de la o butelie a provocat explozia de la blocul din Craiova, în urma căreia o femeie a murit și trei persoane au ajuns la spital. O parte din etajul imobilului s-a prăbușit după deflagrație.