TelVerde pentru vârstnicii de peste 65 de ani, la care pot cere ajutor în timpul epidemiei de Covid-19
Persoanele care au peste 65 de ani vor putea ieşi din casă pentru cumpărături doar în intervalul orar 11:00 - 13:00. Măsură a fost luată pentru a le proteja în faţa noului virus.
În aceste condiţii, autorităţile vin în ajutorul lor. Au înfiinţat numere speciale de telefon, la care oamenii pot suna pentru cumpărături sau alte nevoie.
Aceştia pot cere alimente de bază sau produse de igienă, pe care angajaţii primăriei le livrează la domiciliu.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Telefoanele sună fără întrerupere la primăria din Târgu Mureș. Persoane vârstnice, fără ajutor, dar și cu handicap grav, comandă zilnic pachete cu alimente, care le sunt livrate la domiciliu. De cumpărături se ocupă chiar angajații primăriei. Și tot ei livrează pachetele. Oamenii primesc produsele la usă și achită contravaloarea lor.
Autoritățile au înființat acest serviciu pentru că oamenii de peste 65 de ani, atât de vulnerabili în fața coronavirusului, să iasă cât mai puțin din casă.
Claudiu Maior, reprezentant Primăria Târgu Mureș: "Avem patru tipuri de produse: primul tip, cu 8 lei, în care intră o pâine și un lapte. Al doilea tip de produse, de 10 lei, unde intră două ape - o apă minerală și o apă plată și o pâine și încă două produse, deci două tipuri de 32 de lei și de 42 de lei".
Cristina Bolog, angajată Primăria Târgu Mureș: "Se livrează a două zi, iar bunicii sunt încântați pentru că merge cineva în locul lor la cumpărături. Am început să primim multe telefoane de când lumea a aflat lumea de acest program".
Proiecte asemănătoare se derulează și în București și Cluj-Napoca.
Primăria București îi asigură pe cei aflați în dificultate în condițiile de carantină - persoane în vârstă, familii monoparentale, bolnavi cronici sau persoane cu dizabilități - că le va acorda sprijin pentru cumpărături, îngrijiri medicale la domiciliu sau mese calde și le pune la dispoziție un număr de telefon la care să sune pentru a cere ajutor: 0800.821.218.