Tătaru: „Din 15 iunie încă suntem în stare de alertă. Virusul nu dispare deodată”
Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, afirmă că este posibil ca starea de alertă să rămână în vigoare şi după 15 iunie, ţinând cont de evoluţia epidemiei după relaxarea măsurilor restrictive privind prevenirea răspândirii coronaviursului.
"Din 15 iunie încă suntem în stare de alertă, iar evoluţia din aceste zile va decide, la nivelul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, prelungirea sau nu a stării de alertă. Dacă nu o să mai fie stare de alertă o să avem relaxare, deşi mi-e greu să cred acest lucru. Ne trebuie o evaluare completă, iar 15 iunie nu cred că va fi data la care să nu mai prelungim starea de alertă, având în vedere şi evoluţia, focarele noi şi faptul că încă avem o transmitere în comunitate”, a declarat Nelu Tătaru, duminică seara, într-o intervenţie telefonică la B 1 TV, citat de site-ul b1.ro.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
El a reafirmat că transmiterea intracomunitară a SARS-Cov-2 va continua, în România, şi pe parcursul acestei veri, transmite News.ro.
"Din previziunile noastre, în toată perioada verii, vom mai avea o transmitere comunitară, virusul nu dispare deodată. (...) Odată cu încălzirea, putem spune că tot ce înseamnă aeroflora dispare un pic mai repede sau suprafeţele nu mai fac acea transmitere pe care o făceau şi până acum. Această transmitere pe suprafeţe era una de 10-15%, restul era o transmitere prin aer”, a adăugat Tătaru.
El a menţionat că speră ca măsurile de relaxare să fie însoţite de respectarea normelor de prevenire a răspândirii virusului, "tocmai pentru a putea ajunge cât mai curând la acea viaţă cvasi-normală de la sfârşitul lui iulie - începutul lui august”.