Dumitru Fărcaș, înmormântat cu onoruri militare în spatele casei în care a copilărit

×
Codul embed a fost copiat

Maestrul Dumitru Fărcaș a ajuns în satul natal Groși, din judeţul Maramureş, unde a fost înmormântat în grădina părintească. A fost ultima dorinţă a unui un artist de legendă, cel mai mare taragotist al României.

Cortegiul funerar a ajuns la ora 16 în grădina copilăriei lui, după ce la prânz a fost aplaudat la scena deschisă, pentru ultima dată, la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca, de sute de oameni care l-au iubit și apreciat.

Maestrul Dumitru Fărcaș a ajuns în grădina casei părinteşti din localitatea Groși. Acolo au ajuns sute de oameni care au venit să îl conducă pe ultimul sau drum. De dimineaţă, la Cluj Napoca toate generaţiile din Ansamblul "Mărţişorul", înfiinţat de Dumitru Fărcaş, au venit să îi aducă un ultim omagiu celui care le-a fost aproape un părinte. Şi colegii maestrului i-au cântat pentru ultima dată la taragot.

Florin Piersic, un prieten drag al artisului, a fost şi el prezent joi la Cluj, la căpătâiul sau.

"Mi-a fost ca un frate Mitru. Îmi e foarte greu să vorbesc de el la timpul trecut, un om care şi-a iubit țara, muzica populară, un artist cum rar întâlneşti", a transmis Florin Piersic.

Citește și
Dumitru Fărcaș a murit
A murit Dumitru Fărcaș. Mesajul transmis de legenda taragotului în emisiunea lui Cătălin Măruță
De ce criminalul Ion Rîmaru a strigat, înainte de a fi împuşcat: „Să fie adus aici tata!”

Colegii cu care Dumitru Fărcaş a urcat de nenumărate ori de pe scenă, au venit şi ei să îşi ia rămas bun de la legenda taragotului.

"E o zi tristă astăzi. Mitru va pleca dintre noi, dar sufletul lui va rămâne veşnic şi muzica lui va rămâne tot timpul. Pentru mine a fost un om deosebit, dacă nu era el, eu astăzi nu mai cântam", a transmis Aurel Tamaș.

"Am colaborat cu el la ultima mea piesă, dacă ar fi să îl descriu, este un artist exact, ştia foarte bine ce îşi dorea, iar taragotul lui suna inconfundabil. Un om cald şi foarte sociabil", a fost mesajul lui Ștefan Stan.

Sala Casei de Cultură a Studenţilor a fost neîncăpătoare pentru sutele de oameni care au venit să spună "Drum bun, Maestre!"

Înainte ca lungul cortegiu funerar să pornească spre judeţul Maramureş, Mitropolitul Clujului, Andrei Andreicuț, a ţinut o slujbă religioasă.

Sute de oameni au ajuns în curtea părintească din localitatea Groşi ca să îi aducă un ultim omagiu maestrului Dumitru Fărcaş. Peste 50 de preoţi au venit să îi fie alături.

Dumitru Fărcaş a fost înmormântat cu onoruri militare în spatele casei unde a copilărit. Pe poarta de la intrarea în curte este sculptat un taragot, pentru că toată lumea care va trece pe aici să ştie că aici se odihneşte de acum legenda cântecului românesc.

Dumitru Fărcaş are o carieră impresionantă, pe care şi-a început-o în anul 1962, iar de atunci a urcat de mii de ori pe scenă. Cel supranumit regele taragotului, artistul care a reuşit să scoată din acest instrument sunete inconfundabile, a fost răsplătit cu sute de premii şi distincţii, printre care şi titlul de Doctor Honoris Causa al Academiei de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
GALERIE FOTO Moment superb: ce a făcut Cristiano Ronaldo imediat după eliminarea Portugaliei de la EURO 2024
GALERIE FOTO Moment superb: ce a făcut Cristiano Ronaldo imediat după eliminarea Portugaliei de la EURO 2024
Citește și...
Unde va fi înmormântat maestrul Dumitru Fărcaș. Emil Boc:
Unde va fi înmormântat maestrul Dumitru Fărcaș. Emil Boc: "Muzica lui va rămâne vie"

Cel mai talentat dintre taragotiștii români, Dumitru Fărcaş a ajuns pentru ultima oară pe scena Casei de Cultură a Studenţilor din Cluj Napoca înainte de plecarea pe cel din urmă drum.

A murit Dumitru Fărcaș. Mesajul transmis de legenda taragotului în emisiunea lui Cătălin Măruță
A murit Dumitru Fărcaș. Mesajul transmis de legenda taragotului în emisiunea lui Cătălin Măruță

Grea pierdere pentru toţi cei îndrăgostiţi de tradiţiile romaneşti. Legenda taragotului, Dumitru Fărcaş, a murit la 80 de ani, în urma unui infarct.

Dumitru Fărcaș a murit. Taragotistul avea 80 de ani
Dumitru Fărcaș a murit. Taragotistul avea 80 de ani

Dumitru Fărcaş a murit la vârsta de 80 de ani, în noaptea de luni spre marţi, într-un spital din Cluj-Napoca, unde se afla internat pentru o intervenţie.

Recomandări
Olanda-Turcia 0-1, LIVE TEXT. Turcia preia conducerea pe tabelă după o fază executată impecabil de jucătorii turci
Olanda-Turcia 0-1, LIVE TEXT. Turcia preia conducerea pe tabelă după o fază executată impecabil de jucătorii turci

Olanda-Turcia este ultimul sfert de finală de la EURO 2024 și este transmis în direct pe PRO TV și VOYO. Câștigătoarea meciului de la Berlin va înfrunta în semifinale învingătoarea din Anglia-Elveția.

Marcel Ciolacu, despre OUG privind testarea şoferilor: ”Nu e o catastrofă că pentru două zile rămâi fără permis
Marcel Ciolacu, despre OUG privind testarea şoferilor: ”Nu e o catastrofă că pentru două zile rămâi fără permis"

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, sâmbătă, că susține ordonanţa potrivit căreia conducătorii auto care refuză testarea de către poliţişti cu etilotestul sau drugtestul vor rămâne fără permisul de conducere până la primirea rezultatelor. 

 

Două aeronave F-16 ale Forţelor Aeriene Române au fost ridicate în aer pentru a monitoriza situaţia
Două aeronave F-16 ale Forţelor Aeriene Române au fost ridicate în aer pentru a monitoriza situaţia

Ministerul Apărării a anunţat, sâmbătă, că, din cauza unor noi atacuri ale Rusiei asupra unor obiective din Ucraina, două aeronave F-16 ale Forţelor Aeriene Române au fost ridicate în aer pentru a monitoriza situaţia.