Dumitru Fărcaș, înmormântat cu onoruri militare în spatele casei în care a copilărit
Maestrul Dumitru Fărcaș a ajuns în satul natal Groși, din judeţul Maramureş, unde a fost înmormântat în grădina părintească. A fost ultima dorinţă a unui un artist de legendă, cel mai mare taragotist al României.
Cortegiul funerar a ajuns la ora 16 în grădina copilăriei lui, după ce la prânz a fost aplaudat la scena deschisă, pentru ultima dată, la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca, de sute de oameni care l-au iubit și apreciat.
Maestrul Dumitru Fărcaș a ajuns în grădina casei părinteşti din localitatea Groși. Acolo au ajuns sute de oameni care au venit să îl conducă pe ultimul sau drum. De dimineaţă, la Cluj Napoca toate generaţiile din Ansamblul "Mărţişorul", înfiinţat de Dumitru Fărcaş, au venit să îi aducă un ultim omagiu celui care le-a fost aproape un părinte. Şi colegii maestrului i-au cântat pentru ultima dată la taragot.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Florin Piersic, un prieten drag al artisului, a fost şi el prezent joi la Cluj, la căpătâiul sau.
"Mi-a fost ca un frate Mitru. Îmi e foarte greu să vorbesc de el la timpul trecut, un om care şi-a iubit țara, muzica populară, un artist cum rar întâlneşti", a transmis Florin Piersic.
Colegii cu care Dumitru Fărcaş a urcat de nenumărate ori de pe scenă, au venit şi ei să îşi ia rămas bun de la legenda taragotului.
"E o zi tristă astăzi. Mitru va pleca dintre noi, dar sufletul lui va rămâne veşnic şi muzica lui va rămâne tot timpul. Pentru mine a fost un om deosebit, dacă nu era el, eu astăzi nu mai cântam", a transmis Aurel Tamaș.
"Am colaborat cu el la ultima mea piesă, dacă ar fi să îl descriu, este un artist exact, ştia foarte bine ce îşi dorea, iar taragotul lui suna inconfundabil. Un om cald şi foarte sociabil", a fost mesajul lui Ștefan Stan.
Sala Casei de Cultură a Studenţilor a fost neîncăpătoare pentru sutele de oameni care au venit să spună "Drum bun, Maestre!"
Înainte ca lungul cortegiu funerar să pornească spre judeţul Maramureş, Mitropolitul Clujului, Andrei Andreicuț, a ţinut o slujbă religioasă.
Sute de oameni au ajuns în curtea părintească din localitatea Groşi ca să îi aducă un ultim omagiu maestrului Dumitru Fărcaş. Peste 50 de preoţi au venit să îi fie alături.
Dumitru Fărcaş a fost înmormântat cu onoruri militare în spatele casei unde a copilărit. Pe poarta de la intrarea în curte este sculptat un taragot, pentru că toată lumea care va trece pe aici să ştie că aici se odihneşte de acum legenda cântecului românesc.
Dumitru Fărcaş are o carieră impresionantă, pe care şi-a început-o în anul 1962, iar de atunci a urcat de mii de ori pe scenă. Cel supranumit regele taragotului, artistul care a reuşit să scoată din acest instrument sunete inconfundabile, a fost răsplătit cu sute de premii şi distincţii, printre care şi titlul de Doctor Honoris Causa al Academiei de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!