Dumitru Fărcaș, înmormântat cu onoruri militare în spatele casei în care a copilărit

Ultimul update: Joi 09 August 2018 20:12
Data publicarii: Joi 09 August 2018 07:32
Categorie: Actualitate

Maestrul Dumitru Fărcaș a ajuns în satul natal Groși, din judeţul Maramureş, unde a fost înmormântat în grădina părintească. A fost ultima dorinţă a unui un artist de legendă, cel mai mare taragotist al României.

Cortegiul funerar a ajuns la ora 16 în grădina copilăriei lui, după ce la prânz a fost aplaudat la scena deschisă, pentru ultima dată, la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca, de sute de oameni care l-au iubit și apreciat.

Maestrul Dumitru Fărcaș a ajuns în grădina casei părinteşti din localitatea Groși. Acolo au ajuns sute de oameni care au venit să îl conducă pe ultimul sau drum. De dimineaţă, la Cluj Napoca toate generaţiile din Ansamblul "Mărţişorul", înfiinţat de Dumitru Fărcaş, au venit să îi aducă un ultim omagiu celui care le-a fost aproape un părinte. Şi colegii maestrului i-au cântat pentru ultima dată la taragot.

Florin Piersic, un prieten drag al artisului, a fost şi el prezent joi la Cluj, la căpătâiul sau.

"Mi-a fost ca un frate Mitru. Îmi e foarte greu să vorbesc de el la timpul trecut, un om care şi-a iubit țara, muzica populară, un artist cum rar întâlneşti", a transmis Florin Piersic.

Colegii cu care Dumitru Fărcaş a urcat de nenumărate ori de pe scenă, au venit şi ei să îşi ia rămas bun de la legenda taragotului.

"E o zi tristă astăzi. Mitru va pleca dintre noi, dar sufletul lui va rămâne veşnic şi muzica lui va rămâne tot timpul. Pentru mine a fost un om deosebit, dacă nu era el, eu astăzi nu mai cântam", a transmis Aurel Tamaș.

"Am colaborat cu el la ultima mea piesă, dacă ar fi să îl descriu, este un artist exact, ştia foarte bine ce îşi dorea, iar taragotul lui suna inconfundabil. Un om cald şi foarte sociabil", a fost mesajul lui Ștefan Stan.

Sala Casei de Cultură a Studenţilor a fost neîncăpătoare pentru sutele de oameni care au venit să spună "Drum bun, Maestre!"

Înainte ca lungul cortegiu funerar să pornească spre judeţul Maramureş, Mitropolitul Clujului, Andrei Andreicuț, a ţinut o slujbă religioasă.

Sute de oameni au ajuns în curtea părintească din localitatea Groşi ca să îi aducă un ultim omagiu maestrului Dumitru Fărcaş. Peste 50 de preoţi au venit să îi fie alături.

Dumitru Fărcaş a fost înmormântat cu onoruri militare în spatele casei unde a copilărit. Pe poarta de la intrarea în curte este sculptat un taragot, pentru că toată lumea care va trece pe aici să ştie că aici se odihneşte de acum legenda cântecului românesc.

Dumitru Fărcaş are o carieră impresionantă, pe care şi-a început-o în anul 1962, iar de atunci a urcat de mii de ori pe scenă. Cel supranumit regele taragotului, artistul care a reuşit să scoată din acest instrument sunete inconfundabile, a fost răsplătit cu sute de premii şi distincţii, printre care şi titlul de Doctor Honoris Causa al Academiei de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Unde va fi înmormântat maestrul Dumitru Fărcaș. Emil Boc:
Unde va fi înmormântat maestrul Dumitru Fărcaș. Emil Boc: "Muzica lui va rămâne vie"
VIDEO PROTVPLUS.RO
Cutremur 2018
Românii nu știu cum să reacționeze în caz de cutremur: „Tocul ușii și cam atât”
Vânzările de apartamente au scăzut drastic în această toamnă. Topul pe județe
Pesta porcină africană a ajuns în judeţul Teleorman. Ce vor face autorităţile
Cu 7 luni înaintea summit-ului UE, Sibiul nu are un aeroport sau un spital modern
Prima autostradă urbană, "aproape gata", cu o întârziere de 2 ani. IMAGINI EXCLUSIVE
Dialogul în engleză Dăncilă - Erdogan. Turcii au publicat imaginile cu sunet, România fără
caz femeie inec
Mister în cazul bărbatului care a lăsat o femeie să se înece. Ce avea în geantă
Testul împotriva pestei-porcine: porcii-santinelă trebuie să supraviețuiască 45 de zile
Seism 2018, ziua a 4-a. Cel mai greu test pentru echipele de intervenție
Fenomen neașteptat în Ploiești. Ce au observat trecătorii pe Bulevardul Castanilor
Bărbat prins cu o căruţă cu 5.000 de pachete de ţigări. Explicaţia bizară pe care a dat-o
Şofer român, oprit pentru că avea permis de conducere dintr-o ţară africană. Ce ascundea