Tânără cu retard mintal, legată cu lanțuri de picioare în Dâmboviţa


Ultimul update: Joi 25 Iulie 2019 17:34
Data publicarii: Joi 25 Iulie 2019 17:04
Categorie: Stiri actuale

Este anchetă la Crevedia, în judeţul Dâmboviţa, după ce un bărbat a anunţat la 112 că şi-a descoperit o rudă, cu handicap mintal, care ar fi fost legată cu lanţul de picior.

La sosirea poliţiştilor, femeia de 34 de ani era confuză, însă a spus că a reuşit să se elibereze singură. Ea se afla în grija surorii mai mari, care neagă faptul că ar recurge la asemenea mijloace de imobilizare.

Bărbatul care a anunţat totul la numărul de urgenţă 112 povesteşte că a intrat, în trecere, pe la rudele sale, care trăiesc într-o casă modestă, aflată pe câmp, la marginea satului.

Omul spune că a văzut-o pe tânăra care suferă de retard mintal, în grădină, cu lanţul de picior. Martorul a povestit cele văzute unui vecin, iar acesta l-a sfătuit să anunţe imediat poliţia.

Atât tânăra cât şi fratele ei primesc pensii de handicap şi sunt ocrotiţi, oficial, de sora lor de 50 de ani. Aceasta susţine că nu i-ar fi făcut niciun rău femeii.

Sora femeii: "Nu, n-aş face treaba asta pentru nimic în lume, e sora mea. O fi zgâriat-o vreun căţel"

Vecinii cred că cel mai bine ar fi ca tânăra suferindă să fie dusă într-un centru de îngrijire.

Vecină: ”Ce am auzit prin curte, ţipă şi o certă Ilie, fratele.”

Asistenţii sociali din localitate verifica acum dacă nu cumva femeia mai vârstnică îi neglijează sau chiar maltratează pe fraţii al căror curator este. Poliţiştii fac şi ei o anchetă.

Medicii legişti urmează să o expertizeze pe tânără pentru a se constata dacă a fost supusă unor rele tratamente.

Pacientă de 76 de ani, legată cu sfoară sub un scaun chiar de doctori
VIDEO PROTVPLUS.RO