România NU este printre țările avertizate de Comisia Europeană pe tema 112
Comisia Europeană a decis să lanseze procedurile de constatare privind neîndeplinirea obligațiilor mai multor state membre,în ceea ce privește numărul de urgență 112.
ERATĂ 29 august 2019: Inițial, agenția de știri Agerpres a relatat în mod eronat că țara noastră ar fi fost printre țările vizate de măsura Comisiei Europene, pentru că nu şi-a îndeplinit obligaţiile privind numărul de urgenţă 112.
Pe de altă parte, într-un comunicat al Comisiei Europene se precizează că țările care „nu au reușit să pună în aplicare în mod eficient normele privind numărul pentru apeluri de urgență 112 (Directiva 2002/22/CE)” sunt: Croația, Cehia, Germania, Grecia și Spania.
Alegeri 2024
07:25
Campania electorală s-a terminat. Cele mai marcante momente, de la zboruri private la ferme de troli și acuzații de spionaj
07:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A doua zi de alegeri în diaspora. 46.000 de alegători au votat până sâmbătă ora 10:00
21:23
Ciolacu reafirmă că, dacă este ales preşedinte, l-ar desemna premier pe Bolojan şi că îşi doreşte o coaliţie cu PNL
20:58
Marcel Ciolacu este favorit clar pentru câștigarea alegerilor pe platforma pe care s-a pariat masiv în favoarea lui Trump
Redăm comunicatul integral:
Comisia Europeană a decis astăzi, 25 iulie, să continue procedurile de constatare a neîndeplinirii obligațiilor împotriva mai multor state membre ca urmare a nerespectării de către acestea a obligațiilor care le revin în legătură cu piața unică digitală.
Comisia va trimite astăzi (n.r - 25 iulie 2019) avize motivate Bulgariei, Germaniei și Irlandei pentru neîndeplinirea obligației de a notifica transpunerea integrală a legislației UE privind accesibilitatea site-urilor web și a aplicațiilor mobile [Directiva (UE) 2016/2102], precum și Croației pentru neîndeplinirea obligației de a prezenta corespunzător planurile sale de derulare a benzii de frecvențe de 700 MHz pentru serviciile 5G [Decizia (UE) 2017/899]. În plus, Comisia a decis să trimită scrisori de punere în întârziere mai multor țări din UE.
În primul rând, Austriei, Belgiei, Greciei, Ungariei, României și Sloveniei pentru că nu au furnizat informații cu privire la operatorii de servicii esențiale identificați în temeiul legislației UE privind securitatea rețelelor și a sistemelor informatice [Directiva (UE) 2016/1148].
În al doilea rând, Croației, Cehiei, Germaniei, Greciei și Spaniei, deoarece nu au reușit să pună în aplicare în mod eficient normele privind numărul pentru apeluri de urgență 112 (Directiva 2002/22/CE), în special prin asigurarea unui acces echivalent pentru utilizatorii cu handicap.
În final, în urma întârzierilor cu transpunerea Regulamentului UE privind geoblocarea [Regulamentul (UE) 2018/302] în legislația națională, Cipru, Franța, Polonia, România, Slovacia și Spania vor primi scrisori de punere în întârziere din partea Comisiei.
Acestea se referă la adoptarea și notificarea măsurilor aplicabile în cazul încălcării normelor privind geoblocarea, inclusiv sancțiunile din partea organismelor naționale de aplicare a legii pentru întreprinderile care încalcă normele UE. Statele membre în cauză au acum la dispoziție două luni pentru a răspunde argumentelor prezentate de Comisie. În caz contrar, Comisia poate decide să trimită un aviz motivat sau să trimită cazul în fața Curții de Justiție a UE, după caz.
Prin pachetul său lunar de decizii în constatarea neîndeplinirii obligațiilor, Comisia Europeană („Comisia”) urmărește acționarea în justiție a statelor membre care nu și-au îndeplinit obligațiile ce le revin în temeiul legislației UE. Aceste decizii, care vizează diverse sectoare și domenii de politică ale UE, au scopul de a asigura aplicarea corespunzătoare a legislației UE, în beneficiul cetățenilor și al întreprinderilor.
Principalele decizii adoptate de Comisia Europeană în iulie, grupate pe domenii de politică, includ 130 de scrisori de notificare a întârzierii în îndeplinirea obligațiilor, 79 avize motivate și 15 cazuri de trimitere în fața Curții de Justiție a UE. Totodată, Comisia închide 35 de cazuri în care diferendele cu statele membre în cauză au fost soluționate fără a fi necesară continuarea procedurii.
Știrea inițială:
Joi, CE a decis să continue procedurile de constatare a neîndeplinirii obligaţiilor împotriva mai multor state membre ca urmare a nerespectării de către acestea a obligaţiilor care le revin în legătură cu piaţa unică digitală, informează Agerpres.
Forul comunitar va trimite avize motivate Bulgariei, Germaniei şi Irlandei pentru neîndeplinirea obligaţiei de a notifica transpunerea integrală a legislaţiei UE privind accesibilitatea site-urilor web şi a aplicaţiilor mobile (Directiva (UE) 2016/2102), precum şi Croaţiei pentru neîndeplinirea obligaţiei de a prezenta corespunzător planurile sale de derulare a benzii de frecvenţe de 700 MHz pentru serviciile 5G (Decizia (UE) 2017/899).
În plus, Comisia a decis să trimită scrisori de punere în întârziere mai multor ţări din UE. În primul rând, Austriei, Belgiei, Greciei, Ungariei, României şi Sloveniei pentru că nu au furnizat informaţii cu privire la operatorii de servicii esenţiale identificaţi în temeiul legislaţiei UE privind securitatea reţelelor şi a sistemelor informatice (Directiva (UE) 2016/1148).
În al doilea rând,astfel de scrisori au fost trimise Croaţiei, Cehiei, Germaniei, Greciei şi Spaniei, deoarece nu au reuşit să pună în aplicare în mod eficient normele privind numărul pentru apeluri de urgenţă 112 (Directiva 2002/22/CE), în special prin asigurarea unui acces echivalent pentru utilizatorii cu handicap.
În final, în urma întârzierilor cu transpunerea Regulamentului UE privind geoblocarea [Regulamentul (UE) 2018/302] în legislaţia naţională, Cipru, Franţa, Polonia, România, Slovacia şi Spania vor primi scrisori de punere în întârziere din partea Comisiei. Acestea se referă la adoptarea şi notificarea măsurilor aplicabile în cazul încălcării normelor privind geoblocarea, inclusiv sancţiunile din partea organismelor naţionale de aplicare a legii pentru întreprinderile care încalcă normele UE, informează Executivul comunitar.
Statele membre în cauză au acum la dispoziţie două luni pentru a răspunde argumentelor prezentate de Comisie. În caz contrar, Comisia poate decide să trimită un aviz motivat sau să trimită cazul în faţa Curţii de Justiţie a UE, după caz.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!