Taberele unde telefonul mobil este interzis copiilor. Cât plătesc părinții
Taberele de vară pot fi cele mai bune lecţii pentru copii. Tot mai căutate sunt cele în care telefonul şi tableta sunt interzise, iar copiii sunt antrenaţi în cât mai multe activităţi în aer liber care le solicită toată atenţia şi implicarea.
O săptămână costă în general peste 1.000 de lei, dar copiii se întorc mai disciplinaţi şi dornici să se joace afară.
Într-o tabără de supravieţuire din Piatra Craiului, telefonul mobil este interzis, iar deşteptarea se dă dis de dimineaţă cu o jumătate de oră de înviorare. Aranjatul patului, ordinea în bagaje, aşezatul mesei, spălatul vaselor sunt activităţi obligatorii. Prin joc copiii învaţă să se orienteze şi să protejeze natură.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Încurajaţi să exploreze, copiii se stropesc cu apă rece de izvor, se murdăresc din cap până-n picioare la vânătoarea de insecte şi mestecă ursturoi crud ca să-şi sporească imunitatea.
Atacat de viespi, unul dintre băieţi a ajuns la spital în pragul şocului anafilactic.
Părinţii au aflat de la organizatori, abia când copilul era deja tratat. Nu au făcut o dramă din asta, ba chiar i-au prelungit băiatului şederea în tabără cu încă o săptămână.
Mămică: "Aceste lucruri se pot întâmpla. Orice dezvoltare vine cu nişte lecţii. Anul ăsta, ştim, e alergic. O să meargă în aceeaşi tabără, cu trusa după el."
Timp de o săptămână, copiii sunt izolaţi total de părinţi, iar aceştia din urmă află despre odraslele lor din filmulețele pe care organizalorii le trimit zilnic. Odată întorşi acasă, cei mici sunt total schimbaţi.
Mămică: "Copiii mei au devenit foarte apropiaţi. Ei se tot băteau şi în tabăra a fost prima dată când i-am văzut ţinându-se de mână".
O astfel de tabără, desfăşurată la o cabană de munte cu toaleta şi duşurile la comun costă 1200 de lei.
Şi în Dâmbovicioara, o tabără privată interzice televizorul şi telefonul mobil. Părinţii semnează, când aduc copiii aici, că acceptă să le ia acasă telefoanele mobile şi să ia legătura cu ei doar câteva minute seara, după cină. În rest copiii fac printre altele yoga, terapie cu joc în fân sau escaladă în paşi de dans.
În Iaşi, o tabără îi duce pe copii în staţiunea Durău unde copiii se plimbă cu caiacul pe lacul Bicaz şi se întrec într-un parc de aventură. În timpul activităţilor, tehnologia e interzisă, iar părinţii plătesc o mie de lei de copil.
În Răhău, în judeţul Alba, copiii sunt urcaţi în șa ca să uite de tabletă.
Constantin Chesculescu - organizator tabere ecvestre: "Părinţii se bucură foarte mult că petrec mult timp afară relaţionează cu animalele, pun telefonul deoparte şi dacă nu îl pun îl luăm noi".
Copiii descoperă aici viaţa simplă de la ţară şi ajută în bucătărie. O săptămână poate costa şi 1800 de lei.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!