Taberele de vară pentru elevi, în stare deplorabilă. Cum arată camerele în care vor fi cazaţi

Dată publicare: 06-06-2019 19:42
Dată actualizare: 06-06-2019 19:46


Mai sunt zece zile până la vacanţă de vară, iar elevii care se gândesc să meargă în tabăra trebuie să fie foarte prudenţi când îşi aleg destinaţia.

Unele centre de agrement de stat arata deplorabil, cu pereţii scorojiţi şi lenjerii rupte. Nu au mai primit fonduri pentru investiţii şi reparaţii de mulţi ani, dar îşi deschid porţile pentru copii.

În tabăra de la Corbeni, judeţul Argeş, sunt aşteptaţi să vină, în vacanţă, peste 250 de elevi. Camerele în care vor fi cazaţi arata jalnic.

Nu s-a mai investit nimic de 10 ani, pereţii sunt scorojiţi, lambriurile sparte şi băile pline de rugină

Nici paturile şi aşternuturile nu arăta mai bine.

Tabăra de la Corbeni este în proprietatea Ministerului Tineretului şi Sporturilor. Administratorul, Gabriel Vacaru, susţine că a cerut în fiecare an bani de la superiori, dar fondurile au ajuns doar pentru mici reparaţii. Anul acesta, de pildă, a primit doar un sac de glet, o cutie de vopsea lavabila şi câteva racorduri pentru instalaţiile sanitare.

În anii de după Revoluţie, taberele şcolare de stat nu au fost considerate o prioritate de responsabili. În Braşov, de pildă, din zece a mai rămas doar una, la Predeal, dar copii o evita.

Cei care o administrează cer pentru 5 nopţi de cazare cu pensiune completă - 350 de lei.

Lipsa de implicare în administrarea taberelor şcolare de stat se vede cel mai bine pe litoral. Complexul de la Năvodari, unde ajungeau mii de copii în fiecare vară, este o ruină. A căzut pradă intereselor imobiliare şi a dispărut bucată cu bucată.

Taberele de la Eforie şi 2 Mai se lupta să supravieţuiască. Banii primiţi de la Ministerul Tineretului şi Sporturilor nu ajung decât pentru mici lucrări de reparaţie.

În toată ţara Ministerul Tineretului şi Sporturilor administrează 157 de tabere şcolare. Dintre acestea, doar 65 sunt funcţionale.

Cât despre investiţii, reprezentanţii instituţiei ne-au transmis că anul trecut s-au făcut în trei judeţe: Hunedoara, Neamţ şi Tulcea.

În ultimii cinci ani taberele din Braşov, Constanta şi Argeş nu au primit niciun leu pentru renovare.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO