Cât plătesc românii pentru a merge în tabere de yoga în Nepal și India

Ultima actualizare: 23-06-2019 20:01

Există tabere şi pentru adulţi: pasionaţii de sport merg mai nou, în călătorii organizate chiar de antrenorii lor personali. Yoga în Nepal şi India sau antrenamente în Grecia şi Italia - sunt doar câteva variante.

Cei care optează pentru aşa ceva, plătesc pentru cazare, masă şi două antrenamente pe zi, dar se întorc energizați, tonifiaţi şi fără kilograme în plus.

Aceste tinere sunt într-o tabără de yoga în Nepal. Stau în poziţii de streching în mijlocul unor peisaje impresionante ca să-şi relaxeze cu adevărat corpul şi mintea. Cursantele plătesc pentru o astfel de vacanţa de 10 zile 900 de euro şi beneficiază de cazare, mâncare, doua antrenamente de yoga pe zi şi ghid.

Alexandru Lăzărescu, instructor yoga: "Eşti departe de casă, ai mai greu acces la a comunica cu cei de acasă, cumva te forţează să fii prezent, te duci mai profund în practică, meditaţie, eşti mai atent la asane şi la ce faci acolo".

Cei care nu vor pe munte, pot alege India. Antrenamentele se fac de această dată pe plajă, iar în pauze au loc plimbări şi sesiuni de dans alături de localnici.

Cei care merg în vacanţe - workout and travel - spun că astfel reuşesc să-şi menţină tonusul. Ştefana din Cluj are 43 de ani şi a mers în Grecia alături de doi dintre copiii ei. Dacă înainte concediile însemnau doar mâncare şi plajă, acum include negreşit şi sportul.

Ştefana Marchiș: "A fost extraordinar, o vacanţă pe care şi anul aceata o vom repeta. Au fost două antrenamente pe zi şi am venit din vacanţa cu un tonus bun şi cu energie."

Marius Berbecuț, personal trainer: "Beneficii ar fi mişcare, relaxare, formăm un colectiv, oameni care vin din toate domeniile, cu diferite funcţii. E o comunitate frumoasă conectată prin mişcare."

Andrei: "Mi se pare cea mai bună combinaţie, adică e un win-win. Să mergi în vacanţă, te relaxezi, stai la soare, faci plajă şi apoi te şi antrenezi."

Sunt şi instructori de fitness care organizează astfel de vacanțe în ţară: la munte, la mare sau în Bucovina.

Daniel Mandrilă, antrenor: "Ele sunt făcute pentru a atrage lumea la mişcare şi în afară sălilor de sport. Cele mai vizitate locuri sunt cele de la munte. Lumea vrea acolo pentru că ia o gură de oxigen, plus socializarea, distracţii, drumeţii."

În acest caz pentru 3 zile preţurile sunt cuprinse între 500 şi 600 de lei.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO