Sute de pești morți în pârâul care străbate Oradea. Cauzele nu sunt cunoscute


Ultimul update: Vineri 12 Aprilie 2019 14:48
Data publicarii: Joi 11 Aprilie 2019 16:52
Categorie: Stiri actuale

Desfăşurare de forţe pe malurile pârâului care străbate Oradea. Mai mulţi angajaţi ai Administraţiei Apelor au adunat sute de peşti morţi din cauze, deocamdată, necunoscute.

O altă echipă se afla pe un afluent al pârâului, al cărui apă avea semne clare de poluare. Specialiştii trebuie să ia probe şi să depisteze substanţele toxice care au dus la decimarea vieţuitoarelor.

Zeci de angajaţi ai Administraţiei Bazinale a Apelor din Oradea au fost mobilizaţi încă de dimineaţa pe malurile pârâului Peța, ca să adune peştii morţi.

Ioan Oprean, director tehnic ABA Crișuri: "Avem o poluare pe Peța, monitorizăm, deja, de-o săptămână Peța şi uitaţi şi dvs ce se întâmplă, avem o groază de peşti morţi. Nu ştim exact de unde vine poluarea. Presupunem că, totuşi, problema este cu conductele care deversează în Peta."

Poluarea venea, se pare, de pe un pârâu care se varsă în Peța câteva sute de metri în amonte.
O echipă de laboranţi a coborât în albia pârâului de unde au prelevat probe de apă. Acestea au fost apoi analizate chiar la faţa locului pentru depistarea substanţelor toxice.

Mai mulţi peşti, de diferite dimensiuni şi colectaţi din locuri diferite, vor fi predaţi inspectorilor veterinari care vor face analize specifice pentru a afla ce substanţe le-au provocat moartea.

Experiment. Traseul unui morun eliberat de cercetători în Dunăre, în urmă cu 6 ani
VIDEO PROTVPLUS.RO