Sute de militari ai Forțelor Navale, membri ai echipajului Fregatei Regina Maria, au revenit în țară
Lacrimi de bucurie la Constanța, unde 240 de militari ai Forțelor Navale, membri ai echipajului Fregatei Regina Maria, au revenit în luni dimineață în țară.
Nava românească de luptă a participat la o misiune NATO de supraveghere a traficului naval în largul Mediteranei, alături de distrugătoare franceze și americane.
Este ce-a de-a treia misiune a fregatei din acest an, iar marșul de peste 4.000 de mile marine a fost un adevărat tur de forță pentru nava intrată în dotarea forțelor navale în anul 2006.
Alegeri 2024
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
Alexandru Gobjilă, comandant Fregata Regina Maria: ”O parte care a complicat pe toată durata misiunilor în anul acesta a fost Covid-19. Acesta a schimbat total modul de interacțiune cu alte echipaje, modul de intrare în porturi. A complicat mult partea logistică și de instruire, dar în momentul de față echipajul Fregatei Maria s-a întors sănătos acasă.”
La sosirea în țară, echipajul a fost întâmpinat de conducerea Statului Major al Forțelor Navale care deja a ordonat ca după sărbători, militarii să pregătească următoarea misiune.
Mihai Panait, șeful Statului Major al Forțelor Navale: ”Avem în pregătire mai multe exerciții internaționale în bazinul Mării Negre, cu partenerii care sosesc în Marea Neagră, partenerii NATO și, de asemenea, pregătim misiunile importante din primăvara anului 2022, de aceea timpul de acțiune al Forțelor Navale este unul intens, așa cum ne place să spunem. Suntem exact pe ritmul MARCOM-ului, care este comandamentul NATO, care conduce toate acțiunile navale ale forțelor NATO, iar pe tot parcursul anului vom asigura o prezență permanentă în Marea Neagră și pe fluviul Dunărea.”
Echipajul Fregatei Regina Maria a efectuat misiuni de supraveghere în bazinul Mării Mediterane, precum și exerciții militare.
Petre Pavlov comandant serviciu aviație de luptă Fregata Regina Maria: ”Misiuni de luptă la suprafață, misiuni antisubmarin de identificare și localizarea țintelor submarine, misiuni de căutare și salvare, misiuni de protecție a navei.”
Pentru unii membrii ai echipajului, reîntoarcerea în țară a coincis cu ziua numelui.
Nicoleta Burlacu, membru echipaj: ”Da, astăzi este Sfântul Nicolae, este și ziua mea de nume, iar Portul Constanța, la întoarcerea din fiecare misiune, înseamnă pentru mine acasă. Aseară, înainte de 12 noaptea, am avut parte de o surpriză din partea colegilor care au venit să îmi spună ”La mulți ani!”.”
Regina Maria este o fregată britanică de tip 22, de 5.000 de tone și poate efectua misiuni complexe de cercetare, comunicații navale, bruiaj și riposte simultane la atacuri aeriene, submarine sau atacuri multimple cu rachete de croazieră.
Sursa: Pro TV
Etichete: constanta, militari, fregata regina maria, forte navale,
Dată publicare:
06-12-2021 16:39