Sute de copii de la tara, transformati in sclavi, cu voia parintilor. Autoritatile, fara reactie
Saracia lucie si ignoranta autoritatilor au mutilat vietile a sute de adolescenti de la tara. In loc sa isi poata vedea de carte, ca sa isi schimbe destinul, au ajuns sclavi, cu voia parintilor.
In fiecare an, din cel mai sarac judet al tarii, Vaslui, nevoiasii sunt pusi la cele mai grele munci. Joi am aflat despre copiii exploatati de oierii din Galati, care ii loveau crunt, ca sa li se supuna. Se pare insa ca si fermierii din Covasna si-au batut joc de oameni amarati.
Marin Rubica are patru copii acasa si nu are ce sa le puna pe masa. Ca sa castige niste banuti, omul l-a luat la cules de cartofi in Covasna si pe fiul sau mai mare, in varsta de 15 ani.
Timp de aproape trei saptamani, adolescentii au suferit ca niste caini. Ziua munceau alaturi de adulti pe camp, iar noaptea dormeau in beciul de sub grajdul fermei, unde nu primeau apa si mancare. Ca nu cumva sa fuga, niste indivizi ii pazeau cu batele in maini.
In loc sa plece acasa cu 40 de lei pentru ziua de munca, toti acesti oropsiti au multumit in final Cerului ca au scapat cu viata.
Si crescatorii de animale din Galati retinuti de procurori isi cautau forta de munca tot la familiile nevoiase din judetul Vaslui. Desi in mod normal, Codul Penal spune clar ca parintii care accepta sa isi trimita fetitele si baietii la lucru pot face si 15 ani de inchisoare, cei de la Directia pentru Protectia copilului n-au auzit de aceste abuzuri.
De exemplu, o femeie, mama a zece copii, si-a dus baiatul de 14 ani la stana ciobanilor acuzati acum de sclavie.
Fratii Enache, unii dintre cei mai mari oieri din judetul Galati, sunt in arest. Cei care indrazneau sa li se impotriveasca erau aspru pedepsiti.
In ultimii trei ani, doar 15 cazuri de minori exploatati prin munca au fost reclamate la Directia pentru Protectia Copilului din Galati. Niciunul nu venea, insa, din localitatile din care isi racolau victimele liderii retelei. Autoritatile stiu despre astfel de copii abuzati, dar nu reactioneaza. Doar din randul elevilor de clasa a VIII-a, peste 100 de copii din judetul Galati au renuntat la scoala, in 2012.