Susţinătorii lui Trump au încercat să ia cu asalt centre de numărare a voturilor la prezidenţiale

Ultima actualizare: 05-11-2020 19:31

În tot acest timp, susținătorii președintelui Donald Trump, unii dintre ei chiar înarmați, au încercat să intre în centre unde încă se numărau voturile. S-a întâmplat în state ca Michigan și Arizona.

 

Aceștia au scandat furioși "Opriți furtul", după ce s-au răspândit zvonuri, nefondate, potrivit cărora voturile pentru Trump nu ar fi în mod deliberat contabilizate.

Pe de altă parte, protestatari din ambele tabere au ieșit pe străzile diferitelor orașe americane, unii cerând să continue numărătoarea, alții, din contră, să fie oprită.

La Detroit, Michigan, în centrul principal de numărare a voturilor a fost haos, după ce grupuri rivale de localnici s-au înfruntat în fața clădirii, ba unii chiar au pătruns în incintă.

Mai erau de procesat încă multe voturi, din zone dens populate, unde se consideră că s-a votat în majoritate pentru candidatul democrat.

Responsabil: ”Voturile oamenilor vor fi numărate până la ultimul și din cauza a ceea ce se întâmplă acum aici. Oamenii noștri au fost hărțuiți de-a lungul întregului proces de niște idioți care nu cred în dreptul de vot al tuturor locuitorilor. Cu asta ne confruntăm! Au văzut că cifrele se duc în direcția greșită (pentru ei), așa că vin aici să dea peste cap întregul proces”.

Îl iubim pe Trump!”.

În fața altui centru de numărătoare a voturilor, din Arizona, s-au adunat zeci de simpatizanți ai republicanilor, după ce s-a răspândit pe rețelele de socializare zvonul că voturile pentru Donald Trump nu ar fi luate în calcul.

S-a mai răspândit un zvon aberant, cum că buletine de vot pe care s-au făcut semne cu markerul ar fi fost anulate.

Asteptarea și deznodământul amânat al alegerilor au sporit tensiunea și pe străzile orașelor de peste Ocean.

 

Ce au căutat americanii pe Google după ziua alegerilor

 

În unele părți, controversa privind numărătoarea voturilor s-a alăturat diferitelor motive de protest, precum rasismul și brutalitatea politiei, care au alimentat, în ultimele luni, manifestații violente și acte de vandalism.

Guvernatoarea statului Oregon a mobilizat Garda Națională după o noapte de violențe extinse în centrul orașului Portland.
Pe străzile diferitelor orașe americane au ieșit susținători atât ai lui Joe Biden, cât și ai lui Donald Trump

Ale cui străzi! Ale noastre!”.

Numărați voturile!”.

În altă ordine de idei, cartofii prăjiți și alcoolul par să fi mers cel mai bine cu aceste alegeri.

Cel puțin asta sugerează căutările americanilor pe Google de când s-au închis secțiile de votare.

În mai mică măsură au căutat și pizza, mâncare chinezească, sushi și preparate mexicane.

Cu alte cuvinte, mâncare de consolare și băutură, potrivite să le aline anxietatea provocată de tensiunile politice.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO