Control la un restaurant din Mamaia. Ar fi falsificat fişele de cazare ale clienţilor de la hotelul vecin

Ultima actualizare: 05-11-2020 17:46

Poliţiştii din Constanța au declanşat un dosar penal în urma unui control efectuat la un restaurant lipit de un hotel din Mamaia.

Anchetatorii susţin că, deşi municipiul Constanța este în scenariul roşu, iar restaurantele sunt închise la interior, în local erau 35 de persoane - toate cu declaraţii că ar fi stat în hotel, deşi există informaţii că nu era aşa. Reprezentanţii localului se apără şi spun că sunt nevinovaţi.

Localul este lipit de hotel şi are intrări separate atât din unitatea de cazare cât şi din exterior. Restaurantul aparţine altei companii decât cea care administrează hotelul. La momentul descinderii poliţiei, în interior, la mese, erau zeci de persoane.

Potrivit poliţiştilor, prezenţa celor 35 de persoane în interiorul restaurantului a fost justificată de către administrator prin fișe de cazare, suspectate de anchetatori că sunt falsificate. Restaurantul se află chiar la parterul hotelului, iar ca să fie permisă servirea clienţilor în interior aceştia trebuie să fie şi clienţii hotelului.

Reprezentanţii restaurantului neagă acuzaţiile poliţiştilor şi spun că acei clienţi ar fi fost cazaţi la hotel. În urma verificărilor, a fost deschis un dosar penal.


Valentin Șerbănoiu - reprezentantul restaurantului: „Pentru ce s-a întâmplat ieri nu aş avea în mare parte ce să vă spun, doar că au fost clienţii hotelului în interiorul restaurantului.”


Reporter: Anchetatorii spun că fişele de cazare au fost falsificate.
Valentin Șerbănoiu: „Nu este posibil aşa ceva, în primul rând pentru a face o fișă de cazare durează undeva 10-15 min.”
Reporter: Deci nu vă consideraţi vinovaţi în acest caz şi în această ancheta?
Valentin Șerbănoiu: „Nu, normal."


Andreea Iliescu - purtătoare de cuvânt IPJ Constanța: „În urma verificărilor a existat suspiciunea că fişele sunt fictive, acestea fiind întocmite în fals. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală cu aspectul săvârșirii de fals în înscrisuri, uz de fals şi zădărnicirea combaterii bolilor. "

De luni, 2 noiembrie, municipiul Constanța este în scenariul roşu, cu o incidenţă a cazurilor mai mare de 3 la mia de locuitori.
Poliţiştii au anunţat că fac zilnic verificări, iar cei care nu respectă noile restricţii riscă amendă sau dosar penal.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO