Surse: Șeful IPJ Ilfov și adjunctul său și-au dat demisia în urma scandalului azilelor groazei
Șeful IPJ Ilfov, Perșinaru Cristian, și adjunctul său, Frunzeanu Ștefan, și-au dat demisia în urma scandalului azilelor groazei, au precizat surse pentru stirileprotv.ro.
Sursele citate au declarat că adjunctul Frunzeanu Ștefan se va duce la IGPR ca șef de serviciu la centrul operațional.
Perșinaru Cristian, inspector şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov
Frunzeanu Ștefan, adjunct al Şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov
De asemenea, adjuncta Baicu Gabriela urmează și ea să demizioneze.
Baicu Gabriela, Î/Adjunct al Şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov
Cine a mai fost demis până acum
La o săptămână după descinderile din cele 3 centre din Ilfov au fost demiși Mihai Tomescu - preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi, Adela Crăciun - vicepreședintele aceleiași instituții, dar și Cristina Elena Anton, directorul general al Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS).
În cazul AJPIS Ilfov, s-a constituit o comisie de disciplină care analizează modul în care funcţionarii din instituţie au gestionat cazul azilelor de bătrâni.
După o discuție cu ministrul Sănătății și-a înaintat demisia și directorul DSP Ilfov, Teodor Gabriel Negulescu.
Se cere demisia ministrului Muncii
Recent, Centrul de Resurse Juridice, ONG care a demascat abuzurile de la azilele din Ilfov, a cerut demiterea ministrului Muncii, Marius Budăi (PSD), pe care l-a acuzat că știa încă din noiembrie 2022 de aceste abuzuri.
De asemenea, un consilier al ministrului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Gabriela Firea, are calitatea de martor în dosarul deschis de DIICOT pentru infracţiuni de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, fals în declaraţii, fals intelectual, fals material în înscrisuri oficiale şi delapidare, fapte comise în legătură cu administrarea unor centre pentru vârstnici şi persoane cu handicap mintal, unităţi administrate privat dar finanţate din fonduri publice.
În schimb, ministrul Firea a susținut că nu a avut ”cunoștință despre activitatea centrelor și a asociației menționate în această anchetă” a celor 3 azile din Ilfov.
Astfel de verificări au fost peste tot în țară.
Între timp, 82 dintre persoanele preluate din azilele din Ilfov au fost evaluate de medici. Nouă sunt internate acum la Spitalul Obregia din Capitală. Medicii au constatat că unii dintre pacienți nu aveau schemele de tratament actualizate de ani de zile.
Aceste lucruri se regăsesc și în raportul de arestare. Procurorii au notat că ”beneficiarii nu primesc la timp și conform schemelor de tratament medicamentele de care au nevoie, activitatea fiind lăsată în voia hazardului și delegată unor persoane fără calificare medicală”.
Statul român știa de mult că bătrânii din cele trei azile din Ilfov sunt chinuiți înfiorător, dar i-a lăsat acolo să sufere în continuare, oficialii guvernamentali considerând că și-au făcut treaba și au rezolvat situația prin sesizarea DIICOT.
Informația apare într-o comunicare oficială a Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, ca precizare la știrea ”Azilele groazei: Peste 100 de bătrâni erau maltratați și înfometați în Ilfov, pe bani grei. Operațiune uriașă de salvare”.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: politie, demisie, batrani, azil, ipj ilfov,
Dată publicare:
12-07-2023 08:47