Marian Vanghelie, audiat ca martor la DNA: "Victor Ponta si Liviu Dragnea si-au batut joc de votul din diaspora"

×
Codul embed a fost copiat

Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, a mers, vineri, la sediul DNA. Este primul politician chemat de procurori sa dea declaratii in dosarul deschis dupa scandalul votului din strainatate, la recentele alegeri prezidentiale.

Marian Vanghelie a spus, la iesirea de la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), ca a dat o declaratie de martor in fata anchetatorilor, in dosarul privind problemele la votul din diaspora, la alegerile prezidentiale din noiembrie 2014.

"Am spus ceea ce cred si nu m-am delimitat nicio secunda de la ceea ce am spus si public. Nu am facut nimic altceva decat sa explic declaratia mea publica, cu argumente bazate pe logica. Nu am hartii sau alte documente pe care sa le aduc procurorilor, pentru ca eu nu lucrez in MAE sau la vreo alta institutie", a spus Marian Vanghelie.

Intrebat cine crede ca este responsabil de problemele de la votul din diaspora, Marian Vanghelie a raspuns: "Cred ca sunt impreuna Victor Ponta cu Liviu Dragnea".

Primarul Sectorului 5 a adaugat ca, in opinia lui, "cei ce au condus campania sunt cei responsabili". "Si-au batut joc baietii astia, iar justitia acum trebuie sa lamureasca cine este responsabil", a mai spus Vanghelie.

Citește și
Liviu Dragnea, Victor Ponta, Marian Vanghelie
Vanghelie, despre o intalnire imaginara cu Dragnea sau Ghita pe o strada: "I-as rupe rotula. I-as da doua bate pe spinare"
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Marian Vanghelie a precizat ca nu are o "batalie personala" cu Victor Ponta si ca, "in contextul actual, de un penibil foarte mare, trebuie sa spunem adevarul".

Edilul Sectorului 5 a mai aratat ca a participat la foarte multe discutii la nivelul PSD si ca, in opinia sa, a fost exclus din partid pentru ca il tot alegea lumea. "De aceea nu au pus un director de campanie, pentru ca nu gaseau asa ca mine", a mai spus Vanghelie.

Marian Vanghelie a precizat ca, din primavara, vrea sa faca un tur al tarilor in care se afla multi romani, precum Spania si Italia, unde sa le explice celor interesati ce s-a intamplat in realitate referitor la votul din diaspora.

Directia Nationala Anticoruptie face cercetari cu privire la fapta, si in acest stadiu al anchetei, strange probe in dosarul privind problemele la votul din diaspora.

Dosarul privind probleme la votul din diaspora, la alegerile prezidentiale, a fost constituit initial pe rolul Sectiei de urmarire penala si criminalistica a Parchetului inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ), prin conexarea a sase dosare penale care au vizat plangeri legate de modul de desfasurare a scrutinului.

Faptele sesizate in plangeri sunt abuzul in serviciu, neglijenta in serviciu si impiedicarea exercitarii drepturilor electorale.
Directia Nationala Anticoruptie a cerut, in 2 decembrie 2014, dosarul de la PICCJ, intrucat DNA avea in lucru un alt dosar care vizeaza aceleasi fapte.

In 8 decembrie, Autoritatea Electorala a transmis mai multe documente solicitate de DNA, intre acestea numarandu-se corespondenta intra si interinstitutionala privind votul din diaspora.

La ambele tururi ale alegerilor prezidentiale, din 2 si 16 noiembrie, romanii din strainatate au iesit la vot in numar record, insa in mai multe capitale europene, cozile au fost uriase, iar mii de oameni nu au mai putut vota.

Problemele de votul din diaspora au dus la demisia ministrului de Externe, Titus Corlatean. inlocuitorul lui, Teodor Melescanu, a facut apel, inaintea turului al doilea, ca romanii din diaspora sa vina la vot devreme, el mentionand ca daca declaratiile pe propria raspundere sunt completate din timp si daca cei sapte membri ai sectiei sunt prezenti, numarul celor care vor vota se va dubla.

Dupa scrutin, Melescanu si-a cerut scuze romanilor din diaspora care nu au putut vota si a declarat ca trebuie identificate solutii legislative pentru a asigura conditiile ca romanii sa-si exercite dreptul de vot oriunde s-ar afla in strainatate.

La doua zile dupa turul al doilea, si Melescanu a demisionat, el precizand ca face acest lucru pentru ca nu toti romanii din diaspora au putut vota si ca a luat aceasta decizie ca "om de onoare", "intr-o tara in care nimeni nu prea-si asuma responsabilitatile".

Teodor Melescanu a declarat ca singurul lucru pe care nu a reusit sa il realizeze a fost suplimentarea numarului sectiilor de votare, intrucat, desi a solicitat Biroului Electoral Central acest lucru, BEC "nu a putut oferi clarificarile necesare privind existenta unei solutii legale, in acest sens". Potrivit lui Melescanu, exista, in cazul modificarii numarului sectiilor de votare intre cele doua tururi de scrutin, riscul contestarii alegerilor.

Melescanu a mai spus ca solutia prelungirii programului de vot nu a putut fi pusa in aplicare, intrucat contravine prevederilor legale in vigoare, iar Biroul Electoral pentru Strainatate a atras atentia asupra acestui lucru, intr-o adresa, prin care se preciza ca inchiderea tuturor sectiilor se va face la ora 21.00.

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
6 persoane au fost retinute dupa perchezitiile facute la Primaria Sectorului 5. Vanghelie sustine ca e o
6 persoane au fost retinute dupa perchezitiile facute la Primaria Sectorului 5. Vanghelie sustine ca e o "razbunare politica"

Procurorii au facut o vizita la primaria condusa de Marian Vaghelie. Autoritatile ii suspecteaza pe unii dintre functionarii de la asistenta sociala ca in anumite situatii au alocat pe nedrept ajutoare si si-au oprit o parte din bani.

Vanghelie, despre o intalnire imaginara cu Dragnea sau Ghita pe o strada:
Vanghelie, despre o intalnire imaginara cu Dragnea sau Ghita pe o strada: "I-as rupe rotula. I-as da doua bate pe spinare"

Fostul vicepresedinte PSD, Marian Vanghelie, a descris o scena imaginara in care si-a imaginat ce s-ar intampla daca s-ar intalni pe o "strada de mafioti" cu Liviu Dragnea, Victor Ponta si Sebastian Ghita.

Razboiul Stelelor cazute din PSD. Filmul unei zile cu
Razboiul Stelelor cazute din PSD. Filmul unei zile cu "micul Kim", "un agramat neinstruit", "Fratia Banului" si "Mafia"

"PSD este condus nu de "Micul Titulescu" ci de "Micul Kim", spun cei doi social-democrati dati afara din partid". Mircea Geoana si Marian Vanghelie au spus deschis tot ce cred despre fostii lor sefi de partid.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.