Simulare grafica: ce reguli trebuie sa respecte un club pentru a fi avizat. Patronii ar putea plati intre 1000 si 100.000 EUR
In tara lui "merge si-asa" lucrurile incep sa se miste tarziu si numai sub presiune. Brusc, in Sectorul 3 de pilda, autoritatile nu mai accepta declaratia pe proprie raspundere a patronilor si le cer acestora toate avizele.
Acum, cei care vor sa isi pastreze cluburile din centrul Capitalei, trebuie sa plateasca intre 1000 si 100.000 de euro ca sa intre in legalitate.
Reporter: Noi suntem de la ProTV. Am intrat acolo jos, la subsol. Ce fac tinerii aceia daca izbucneste acolo un incendiu?
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Agent: Se moare, n-au mai murit in partea cealalta? Au doua iesiri acolo.
Reporter: Au la subsol?
Agent: Da.
Reporter: Unde iese a doua?
Agent: Una e aici si una e in partea cealalta, in curte. Au fost la ei in control. Si aici au fost. Peste tot
Multe dintre localurile din Centrul Vechi, fie ele cluburi, baruri, resturante sau discoteci, fuctioneaza in subsolurile unor cladiri postbelice.
Incendiul de la Colectiv a obligat autoritatile sa ia masuri. Asa ca toate spatiile publice din Centrul Vechi al Capitalei au fost luate la verificat. Asa au fost identificate 3 situatii. Unii patroni si-au luat avizul preliminar, dar nu au mai revenit ca sa ceara autoritatia finala de la Pompieri. Altii sunt in faza de evaluare. Si nu putini au functionat pana acum fara sa ceara niciun fel de aprobare.
Cand si cum se vor pune in ordine? Este greu de spus. Cert este ca pompierii le-au cerut tuturor celor care au fost amendati in ultimele nopti sa intre in legalitate.
Cei care au nevoie de autorizarea pompierilor sunt cei care administreaza peste 200 de metri patrati, unde se strang cel putin 150 de persoane astfel incat fiecare om sa aiba la dispozitie in jur de 4 metri patrati. Suna complicat, insa asa sunt scrise legile in Romania.
Asadar, un spatiu cu o suprafata de 200 de metri patrati trebuie sa aiba doua cai de evacuare, cu o latime de cel putin 1 si 10 fiecare. Calea de evacuare trebuie sa fie libera, sa nu fie blocata de mese, baruri sau alte obiecte si trebuie sa fie marcata luminos. Este nevoie de asemenea de 3 stingatoare de incendiu de cate 6 kilograme fiecare.
Pe masura ce suprafata se mareste incinta repsectiva trebuie sa aiba mai multe stingatoare, un hidrant, sistem de ventilatie care sa evacueze rapid fumul, detector de fum legat la sistem de declansare a unor jeturi de apa.
Cele mai simple achizitii ajung la 600 de lei pentru 3 stingatoare, plus 3000 de lei pentru cele doua usi. Ceea ce inseamna ca investitia nu ar trebui sa depaseasca 1000 de euro, in cazul unui club mic.
Cele mai complexe achizitii ajung si la 100.000 de euro, tinand cont ca un sistem de stingere a incendiului instalat in tavan costa si 30.000 de euro.
Sursa: Pro TV
Etichete: verificari, centrul vechi, incediu, cluburi, baruri,
Dată publicare:
11-11-2015 18:02