Inspectiile in cluburi au inceput de sambata seara. Mai multe localuri din Centrul Vechi au anulat petrecerile de Halloween

centrul vechi al Capitalei, cluburi, Bucuresti

Multe dintre cluburile din Bucuresti au inceput sa anunte pe paginile de Facebook ca nu-si vor deschide portile sambata seara, in timp ce internautii romani au demarat online actiunea "Nimeni in cluburi!".
 

UPDATE 17:30 Inspectorii din sectoarele 1 si 6 ale Capitalei demareaza sambata seara ample controale la operatorii economici care au ca obiect de activitate organizarea de evenimente (restaurante, cluburi etc.), urmand sa verifice daca societatile care administreaza unitatile respecta avizele care stau la baza emiterii autorizatiei de functionare.

Potrivit unor comunicate ale celor doua primarii remise AGERPRES, actiunile au loc in urma tragediei din clubul Colectiv. "Actiunile de control pe care noi le facem au mai mult un caracter preventiv. Vom face tot ceea ce tine de atributiile Politiei Locale pentru ca bucurestenii, in special tinerii, sa-si petreaca timpul liber in conditii de siguranta in astfel de locatii", a declarat viceprimarul Sectorului 1, Vasile Motoc.

Si primarul sectorului 6, Rares Manescu, a dispus ca inspectorii din cadrul Directiei Inspectie Generala, Serviciul Inspectie Comerciala sa desfasoare pe 31 octombrie o ampla actiune de control la operatorii economici de pe raza Sectorului 6 care au ca obiect de activitate organizarea de evenimente.

Inspectorii vor verifica documentele ce autorizeaza activitatea comerciala, conform mentiunilor din certificatele constatatoare. Aceste documente includ acordurile de functionare, precum si autorizatiile de functionare pentru organizarea de evenimente la care sa participe un numar mare de persoane. De asemenea, inspectorii vor controla daca locatiile din Sectorul 6 care organizeaza evenimente in aceasta seara, cu ocazia Halloweenului, au avize pentru spectacole cu materiale pirotehnice si inflamabile.

Citește și
Remus Achim, Club Colectiv
Interviu cu Remus Achim, martor la tragedia din Clubul Colectiv: "Erau oameni cazuti, pe care se calca si ardeau la propriu"
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

'Primaria Sectorului 6 va verifica in detaliu, prin toate metodele de control care ii stau la dispozitie, toate cluburile din Sectorul 6. Ne declaram disponibilitatea de a actiona impreuna cu celelalte institutii abilitate pentru a analiza documentele si a verifica caile de evacuare in caz de urgenta, astfel incat membrii comunitatii sa fie in siguranta. Condoleante familiilor indoliate', a declarat Rares Manescu, primarul Sectorului 6.

Actiuni pe Facebook
 

Actiunea "Nimeni in cluburi! Astazi nu iesim in club!" a fost demarata pe Facebook dupa tragedia petrecuta in Colectiv, utilizatorii retelei de socializare fiind indemnati sa nu mearga in cluburi sambata, din respect pentru cei decedati si ca protest fata de modul in care functioneaza aceste locuri.

"Unii au prieteni, altii, rude sau simple cunostinte care au murit, au fost ranite sau au scapat din infernul din clubul Colectiv. Oricum ar fi, nu poti ramane indiferent la o asemenea tragedie! Cu totii suntem revoltati, ingroziti, socati, ne intrebam 'cum este posibil'. Cum este posibil sa functioneze un asemenea 'club'? O bodega? Pentru ca lumea merge acolo! Daca lumea nu le-ar frecventa, s-ar inchide! Haideti ca astazi sa facem altceva decat sa iesim in club, sa realizam ca putea fi orice alt club si oricare dintre noi, doamne fereste! Din respect pentru cei care au murit si pentru a lua atitudine sa nu se mai intample asa ceva!", se spune pe pagina de Facebook a actiunii "Nimeni in cluburi! Astazi nu iesim in club!".
 

In paralel circula un alt apel pe Facebook, acela prin care se cere mobilizarea catre pastrarea cluburilor deschise iar incasarile sa die donate victimelor si rudelor acestora. Totodata, multi dintre utilizatorii romani de Facebook, printre care si presedintele Klaus Iohannis si premierul Victor Ponta, si-au schimbat sambata fotografia de profil de pe aceasta platforma cu o imagine neagra, in semn de doliu pentru victimele incendiului produs vineri seara in clubul Colectiv din Capitala.

Premierul Victor Ponta a cerut sambata autoritatilor competente ca in perioada urmatoare sa demareze o verificare "la maximum prevazut de lege" asupra conditiilor in care functioneaza cluburile de pe intreg teritoriul tarii. "Sigur, intotdeauna este bine sa facem inainte lucrurile, dar cu atat mai mult in perioada imediat urmatoare, tot ceea ce tine de o verificare la maximum prevazut de lege a indeplinirii tuturor conditiilor a localurilor de acest gen. Trebuie sa o facem ca sa evitam pe viitor asemenea tragedii. Dupa stabilirea responsabilitatilor penale, noi trebuie sa o luam din nou cu verificarea la fiecare loc in parte. Daca in Bucuresti este asa, imi inchipui ce o fi in tara in alte unde cu atat mai putin exista un control riguros", a declarat prim-ministrul in cadrul sedintei extraordinare de Guvern in care s-a decretat doliu national pentru trei zile pe intreg teritoriul Romaniei.

Ponta a adaugat ca "este cumplit sa lasi copilul sa mearga seara intr-un club si dupa aceea te duci sa-l cauti la spital sau la morga".

"Vreau doar sa spun Dumnezeu sa-i odihneasca! si sa facem tot ce tine de noi ca sa le aratam respect victimelor si familiilor acestora", a continuat premierul.

Cluburile inchise sambata seara

Multe dintre cluburile din Bucuresti au inceput sa anunte pe paginile de Facebook ca nu-si vor deschide portile in aceasta seara sau isi vor anula evenimentele, in semn de solidaritate cu victimele tragediei din Colectiv.

Fratelli: "In aceste momente grele, cuvintele sunt de prisos. Inainte de orice, suntem oameni. Durerea este a noastra, a tuturor. Intr-o zi de doliu este important sa fim alaturi de toti cei afectati de aceasta tragedie. Toate cluburile Fratelli sunt inchise. Words are useless in such hard times. Above all, we are people. And we all share this pain. On this day of mourning it is important to stand by all those affected by this tragedy. All Fratelli clubs are closed".

Gaia: "Suntem indurerati de pierderile suferite in urma tragediei din seara trecuta si in semn de solidaritate cu victimele si familiile indurerate anuntam ca astazi vom tine doliu alaturi de acestia si de tara intreaga.
Din acest motiv, clubul Gaia va fi inchis in seara aceasta. Ne cerem scuze in fata tuturor clientilor pregatiti sa participe la o petrecere de Halloween legendara".

Kristal Club: "In urma evenimentelor tragice produse in Bucuresti aseara si din respect pentru toti cei afectati,  nu va fi deschis in aceasta seara, iar evenimentul in care ii aveam invitati pe Mind Against, Vaal si Ali Nasser, va fi reprogramat.
Sincere condoleante familiilor victimelor!".

Music Club

"Music Club Bucuresti isi exprima profundul regret pentru evenimentul dramatic ce a avut loc noaptea trecuta. In semn de respect pentru victimele tragediei, concertul din aceasta seara nu va avea loc. Transmitem 'condoleante' familiilor celor decedati și suntem alaturi de cei raniti".

Studio Martin: "In urma tragediei ce a avut loc ieri, after-party-ul Teddy Bear ce trebuia sa aiba loc maine dimineata, se anuleaza. Sincere condoleante, Studio Martin".

Hard Rock: 

"Dragi prieteni, 

Nu avem cuvinte sa ne exprimam regretul fata de tragedia ce a zguduit comunitatea noastra. Din respect pentru toti cei afectati, am decis sa reprogramam concertul trupei Jukebox, care ar fi trebui sa aiba loc astazi, pentru data de 1 decembrie. Restaurantul ramane deschis si va functiona in regim obisnuit.
Biletele deja achizitionate raman valabile. Cei care doresc restituirea contravalorii acestora sunt rugati sa contacteze siteul iabilet.ro incepand de luni.
Echipa Hard Rock transmite condoleante celor care au pierdut pe cineva drag si ganduri bune pentru cei care se afla sub ingrijire medicala, carora le dorim multa sanatate si o recuperare cat mai rapida. Nu ii vom uita niciodata pe cei care, de-a lungul timpului, ne-au fost colaboratori si prieteni, iar acum nu mai sunt printre noi.
Va multumim pentru intelegere".

De asemenea, toate activitatile cultural artistice care urmau sa aiba loc vor fi suspendate pe perioada celor trei zile de doliu national si reprogramate, a declarat sambata, pentru Agerpres, inspectorul general al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti Ionel Florian Lixandru.

"Toate manifestarile cultural artistice care vor avea loc in cele trei zile de doliu national se vor reprograma. Sunt trei zile de doliu national. Am transmis colegilor ca acolo unde au fost programate activitati de acest fel sa fie reprogramate. Pe fondul doliului national de trei zile suspendam toate manifestarile cultural artistice care urmau sa aiba loc la nivelul unitatilor de invatamant din Bucuresti", a spus Lixandru. 

Vineri seara, in Bucuresti, 27 de persoane au decedat dupa un incendiu izbucnit in clubul Colectiv.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Cele mai grave incendii in cluburi din istorie. Tragedia din 2003 din SUA, identica celei din clubul Colectiv
Cele mai grave incendii in cluburi din istorie. Tragedia din 2003 din SUA, identica celei din clubul Colectiv

Vineri noapte a avut loc cea mai mare tragedie din Bucuresti, de la Revolutie incoace. Un incendiu izbucnit in clubul Colectiv a ucis 27 de persoane, iar alti 155 sunt raniti.

Interviu cu Remus Achim, martor la tragedia din Clubul Colectiv:
Interviu cu Remus Achim, martor la tragedia din Clubul Colectiv: "Erau oameni cazuti, pe care se calca si ardeau la propriu"

Intre 300 si 500 de oameni venisera vineri seara sa asiste la concertul Goodbye To Gravity. Marturiile celor care au scapat teferi din infern sunt incredibil de dureroase.

Primele detalii in cazul anchetei de la Colectiv. Ușa de iesire era lata de 80 de centimetri, iar clubul nu avea stropitori
Primele detalii in cazul anchetei de la Colectiv. Ușa de iesire era lata de 80 de centimetri, iar clubul nu avea stropitori

Au fost incepute anchete in cazul incendiului de la Clubul Colectiv, soldat cu 27 de morti si 155 de raniti. Parchetul General a inceput urmarirea penala in rem pentru omor calificat si distrugere calificata

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.