Substanţe toxice mortale vândute în sex-shop-uri din România. „Au fost cazuri de moarte subită”

Dată publicare: 13-05-2021 18:11
Dată actualizare: 13-05-2021 20:07


Poliția Română a descoperit că mai multe magazine erotice au pus pe piață odorizante toxice mortale. Produsele conțin o substanță care induce senzații de euforie și relaxare intensă, dar care inhalată în doze mari sau înghițită poate fi mortală.

În teorie, produsele erau ca “odorizantele” menite să inducă o stare de euforie pentru cupluri. În realitate, recipientele conţineau o substanţă extrem de toxică, spun poliţiştii.

Așa arată recipientele toxice expuse în sex-shop-uri:

Comisar şef Adrian Aldea, şef serviciu la Direcţia Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase: „Substantele erau produsul în sine ce conţine nitritul izopropilic, o substanţă foarte toxică, vorbim de mortală în caz de inhalare, mortală în caz de înghiţire, vorbim de toxic în contact cu pielea."

Poliţiştii au făcut percheziţii în Capitală şi în patru judeţe din ţară. Au găsit produsele în nouă sex-shop-uri din Bucureşti, Constanță, Braşov şi Prahova. 10 persoane au fost duse la audieri. Medicii toxicologi vorbesc despre un pericol cu potenţial letal.

Radu Țincu, medic primar ATI - Toxicologie: „Au fost cazuri de moarte subită apărută printr-o tulburare de ritm cardiac.”
Reporter: „Deci putem să vorbim de un deces pe loc?”
Radu Țincu, medic primar ATI - Toxicologie: „Dacă vorbim de o cantitate inhalată mare şi mai ales la persoanele care au afecțiuni cardiace preexistente poate să apară o tulburare de ritm cardiac care se va traduce în stop cardiac.”

Poliţiştii spun că substanţa toxică este fabricată în China, dar aromatizantele au fost aduse din Olanda.


VIDEO PROTVPLUS.RO