Străzile secundare din București, impracticabile. Amenzile pe care le riscă cei care nu-și deszăpezesc imobilele
În Capitală, autoritățile fac eforturi să curețe zăpada de pe principalele artere, dar pe străduțele secundare și pe trotuare se circulă extrem de greu.
Responsabilitatea curățării trotuarelor revine, deopotrivă, atât asociațiilor de locatari, cât și consiliilor locale, adică primăriilor. Oamenii trebuie să-și deszăpezească fiecare în dreptul scării, dar primăria trebuie să deszăpezească acolo unde oamenii nu reușesc să facă acest lucru și în dreptul imobilelor pe care le are în administrare.
De exemplu, în zona unei școli din Sectorul 6 al Capitalei trotuarul este impracticabil, nu a ajuns niciun echipaj de la primărie să curețe acest trotuar. Mai rău este că a nins încontinuu de mai bine de 24 de ore, de aproape 2 zile ninge încontinuu de altfel, iar stratul de zăpadă depus deja a început să înghețe și oamenii nu au decât varianta de a circula pe aici, unde de asemenea nu s-a intervenit cu niciun utilaj de deszăpezire.
Zăpada de pe carosabil a fost topită doar sub roțile mașinilor care au trecut pe aici. Câțiva locatari au început să iasă să-și deszăpezească în dreptul locuinței lor. Legea spune că în cel mult 24 de ore de la încetarea ninsorii oamenii ar trebui să-și curețe fiecare în dreptul imobilelor, cei care nu curăță riscă o amendă cuprinsă între 500 și 2.000 de lei.
E drept, a continuat să ningă în ultimele ore și a fost foarte dificil pentru că zăpada se depune în continuare, însă la fel ca această stradă sunt multe din Sectorul 6 dar și din alte sectoare din Capitală unde utilajele de deszăpezire nu au ajuns până în acest moment.
Mai greu este că zăpada acolo unde a fost îndepărtată nu a fost și colectată, ea a fost împinsă la marginea rigolelor și a devenit foarte greu pentru oameni chiar să și traverseze strada pentru că ea s-a strâns în cantități foarte mari mai ales în zona trecerilor de pietoni dar și în zona stațiilor de autobuz. Acolo au fost cele mai mari probleme în Capitală.