STENOGRAME din dosarul Coldea-Dumbravă. Au fost plasați sub control judiciar. „Nu mă fă să mă omor cu tine”

×
Codul embed a fost copiat

Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, cei doi generali în rezervă ai SRI, au fost plasați sub control judiciar pe cauțiune.

Alături de alți 2 inculpați sunt cercetați pentru trafic de influență și spălare de bani, în urma unui denunț făcut de un om de afaceri de la care ar fi pretins 600 de mii de euro. Suspecții trebuie să depună în favoarea DNA garanții în valoare de 650 de mii de lei și nu au voie să părăsească România.

După un maraton de audieri încrucișate, care s-au întins până la 4 dimineața, generalii SRI Coldea și Dumbravă au fost lăsați de procurori să plece acasă, sub control judiciar. Nu au voie să ia legătura cu denunțătorul lor, omul de afaceri Cătălin Hideg.

Cătălin Hideg, denunțător: „Cu domnul Coldea m-am văzut în vara anului trecut, am avut o discuție formală, mi-am dat seama că știe multe despre situația mea juridică. Am vorbit câteva minute, la ceva timp am fost invitat la biroul de consultanță al domnului Dumbravă care mi-a spus că s-au hotărât să preia cazul meu”.

Afirmațiile omului de afaceri sunt întărite și de înregistrări audio pe care le studiază și procurorii.

Citește și
Cu cât erau plătiți mercenarii români care au fost uciși în Congo. Detalii despre atacul lansat de rebelii M23

Înregistrare audio, generalul Dumbravă: „Două, trei luni de zile mai strângeți din dinți. Altfel vorbim acum, vă spun că am văzut filmul, vorbim acum, batem palma, facem, primim promisiuni și după ce se termină alegerile și se reface structura statului trebuie să o luăm fix de la zero”.

Procurorii anticorupție spun că Hideg le-a plătit celor 3 o tranșă de 100 de mii de euro, din 600 de mii promiși. În schimb acesta ar fi urmat să primească o sentință favorabilă după ce fusese condamnat în prima instanță la 4 ani de închisoare pentru fraudă cu fonduri europene.

Înregistrare audio, generalul Dumbravă: „Una peste alta, judecătorul a fost absolut ferm, dacă era și prejudiciul acoperit mergeați pe minimul, care însemnă doi ani și trei luni. Situația se poate schimba... Dar eu sunt într-o situație nasoală față de avocat, vis-a-vis de plățile care trebuiau făcute și nu s-au făcut. Deci și FC-ul (n.r: Florian Coldea) are o problemă cu asta…”.

Pentru că nu a putut să plătească toți banii promiși, omul de afaceri susține că ar fi primit amenințări.

Cătălin Hideg: „Domnul Dumbravă și domnul Trailă spuneau că pc-ul ca șeful suprem sau domnul general Florian e foarte supărat pe mine că nu am plătit onorariul domnului avocat Trailă din care reiese că, de fapt, acest onorariu era împărțit între cele 3 persoane”.

Înregistrare audio, Dan Tocaci: „Tu pe 23 ai proces. Dacă ăștia se supără și îți fac dosar penal pe bună dreptate, tot ce au construit ei ca să ți-l îmbuneze pe judecător, corect, și să renunțe după aia. Se anulează tot. Că ei au prezentat că ești băiat bun”.

Dan Tocaci este cel care ar fi intermediat întreaga afacere, apropiat al lui Cătălin Hideg. Când a aflat de denunț, a încercat să-l convingă să renunțe.

Înregistrare audio, Dan Tocaci: „Te rog eu frumos, să nu mai faci nimic. Dacă nu m-am omorât cu Florian, te rog nu mă fă să mă omor cu tine!”

Potrivit DNA, și acesta este cercetat sub control judiciar pe cauțiune și trebuie să depună garanții în valoare de 150 de mii de lei. Alte 500 de mii de lei drept garanții trebuie să depună și generalii Coldea și Dumbravă alături cu avocatul Doru Trailă prin firma căruia s-ar fi încasat cei 100 de mii de euro.

De asemenea, inculpații vor depune o cauțiune în valoare de 500.000 lei (stabilită față de cei doi oameni de afaceri și avocatul din cadrul Baroului București), respectiv 150.000 lei (cu privire la cel de-al patrulea inculpat), care vor fi consemnate pe numele lor, la dispoziția Direcției Naționale Anticorupție, sau prin constituirea unor garanții reale, mobiliare ori imobiliare, în limita acelorași sume de bani, în favoarea Direcției Naționale Anticorupție.

 

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Mai rău ca în Vestul Sălbatic! Bătăi de stradă în Germania, înainte de Serbia - Anglia
VIDEO Mai rău ca în Vestul Sălbatic! Bătăi de stradă în Germania, înainte de Serbia - Anglia
Citește și...
Accident grav în Botoșani. Un motociclist a murit, iar două femei au fost rănite pe DN 29
Accident grav în Botoșani. Un motociclist a murit, iar două femei au fost rănite pe DN 29

Un bărbat de 35 de ani a murit, iar două femei au fost rănite, duminică seară, într-un accident produs pe DN 29, în judeţul Botoşani, între localităţile Baisa şi Vlădeni

Animalele sălbatice se apropie tot mai mult de orașe. Care sunt recomandările specialiștilor
Animalele sălbatice se apropie tot mai mult de orașe. Care sunt recomandările specialiștilor

Toate vietățile din pădurea verde, vor la oraș. Dincolo de glumă, pe lângă urșii care au devenit o prezență obișnuită pe străzi, mai nou au prins curaj vulpile și șacalii.

Gest uriaș făcut de un adolescent din România. Și-a salvat prietenul de la înec, deși avea o mână fracturată
Gest uriaș făcut de un adolescent din România. Și-a salvat prietenul de la înec, deși avea o mână fracturată

Gestul incredibil al unui băiat de 14 ani din Sibiu. Deşi avea mâna fracturată, în ghips, nu a ezitat nicio secundă. A sărit să-şi salveze prietenul de la înec şi a reuşit.  

Recomandări
"Există o presiune foarte mare". Cât de pregătită este România pentru debutul la EURO 2024. Promisiunea lui Edi Iordănescu

Selecţionerul României, Edi Iordănescu, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la Munchen, înaintea debutului la EURO 2024, că "tricolorii" sunt pregătiți să dea totul împotriva Ucrainei.

Elena Lasconi anunță că vrea să devină șefa USR și lansează un atac la PSD:
Elena Lasconi anunță că vrea să devină șefa USR și lansează un atac la PSD: "România este roșie. Avem un partid-stat"

Primarul din Câmpulung Muscel, Elena Lasconi, şi-a anunţat, duminică după-amiază, candidatura pentru funcţia de preşedinte al USR.

Trump amenință că va pune capăt sprijinului american pentru Ucraina dacă va fi reales președinte. Atac frontal la Zelenski
Trump amenință că va pune capăt sprijinului american pentru Ucraina dacă va fi reales președinte. Atac frontal la Zelenski

Fostul președinte al SUA, Donald Trump, a criticat aploarea sprijinului militar și financiar acordat de țara sa Ucrainei și a amenințat că va rezolva "imediat problema" dacă va reveni la Casa Albă.