Acuzatii grave la o manastire din Bihor. Maicuta disparuta dupa ce a fost batuta cu FURCA de stareta

Dată publicare: 30-08-2012 18:20
Dată actualizare: 21-10-2012 16:49


Acuzatii grave planeaza asupra unei starete de la Manastirea Voivozi, din Bihor. La bate pe maicute si le umileste, sustin rudele victimelor.

De altfel, doua calugarite au fugit de frica, iar una dintre fete a disparut fara urma. Familia ei nu mai stie unde s-o caute si da vina pe stareta, despre care si localnicii spun acelasi lucru: in loc de vorbe dulci, foloseste pumnul si se cearta cu toata lumea.

De cinci luni, nimeni nu stie nimic de Elena Pintea, o tanara maicuta de 29 de ani. Mama ei spune ca fata a fugit impreuna cu o prietena de la Manastirea Voivozi, pentru ca numai suportau bataile staretei.

"Acolo o bateau, o chinuiau, o data a vrut sa-i bage mana in tocatorul de sfecla. Eu cand am dat-o era sanatoasa si cred ca acolo i-au facut un tratament, i-au dat medicamente, ca sa poata s-o declare handicapata si sa ia bani dupa ea", a declarat Aurica Pintea, mama tinerei disparute.

"Mi-au povestit ca le bateau, le injurau, le bateau cu furca si le puneau sa lucreze desculte la porci", a spus si sora Elenei, Aurica Pintea.

Elena a fugit de la manastire cu prietena ei, ajutata de o cunostinta impresionata de chinurile lor. Fetele i-au povestit ca maica stareta era cea care le lovea fara mila.

La Manastirea Voivozi, maica Teodora, acuzata de atatea grozavii, nu a vrut sa stea de vorba cu reporterii ProTv. O alta calugarita sustine ca nici vorba de bataie.

Maica Teodora, stareta la Manastirea Voivozi,a avut probleme similare si la Manastirea Salciua, din Alba, unde a slujit inainte. Dar, cum Dumnezeu e iertator, la fel sunt si capii Bisericii Ortodoxe, care i-au mai dat o sansa si au mutat-o la Voivozi, ca sa ajunga din nou stareta.

Insa localnicii din Alba sustin ca nu merita iertarea, pentru ca e violenta si hoata.

Pana acum, superiorii staretei nu au comentat acuzatiile aduse.


VIDEO PROTVPLUS.RO