Starea lui Eugen Neagoe după ce a făcut infarct în timpul meciului Dinamo - Craiova

×
Codul embed a fost copiat

Momente şocante pe Naţional Arena. Neagoe a făcut infarct în timpul meciului Dinamo - Craiova, a fost resuscitat şi dus de urgenţă la spital. Neagoe a fost mutat de la ATI la cardiologie, au anunțat medicii luni dimineață.

Eugen Neagoe, antrenorul echipei Dinamo, a fost internat de urgenţă la spital, după ce duminică seară a suferit, se pare, un infarct în timpul meciului Dinamo-Craiova de pe Arena Națională. Neagoe se afla pe banca tehnică a echipei sale când, în minutul 25 al meciului, i s-a făcut rău.

Arbitrul a oprit meciul, iar o ambulanță a sosit la fața locului pentru a-i acorda primul ajutor. Antrenorul a fost apoi transportat la spitalul Floreasca, iar medicii au anunţat că starea lui este stabilă.

”Dumnezeu a făcut ca el să fie printre noi! N-aţi vrea să auziţi cuvintele doctoriţei şi când l-a defribilat, am crezut că trece o veşnicie. Mi-am văzut toată viaţa alături de el!”, a spus Florin Prunea.
 

Alexandru Caloian (medic Spitalul de Urgenţă): Eugen Neagoe este stabil
 

 

Citește și
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Alexandru Caloian, medic specialist în medicină de urgenţă la Spitalul de Urgenţă Floreasca, a declarat, duminică seara, că antrenorul echipei de fotbal Dinamo, Eugen Neagoe, care şi-a pierdut cunoştinţa în timpul partidei cu Universitatea Craiova de pe Arena Naţională, este stabil şi se află în curs de investigaţii.

"Domnul Neagoe a fost adus la camera de gardă a Spitalului de Urgenţă Floreasca conştient, stabil din punct de vedere al funcţiilor vitale şi în acest moment este în curs de investigaţii. Domnia sa şi-a exprimat dorinţa ca datele privind diagnosticul, evoluţia şi tratamentul să fie făcute publice de către familie atunci când aceştia vor dori. În acest moment este stabil, atât pot să vă spun. Colegii de la cardiologie vor decide cât este necesar să rămână în spital", a spus medicul.

Întrebat dacă intervenţia medicilor de pe ambulanţă în primele minute au fost importante, Caloian a răspuns: "Orice intervenţie este importantă în primele minute în ceea ce priveşte acordarea primului ajutor unei persoane aflate în suferinţă".

"Nu pot spune eu dacă va mai putea antrena sau nu. Acest aspect nu pot să îl transmit eu. Va fi în funcţie de diagnosticul şi tratamentul ulterior. Stresul poate fi un factor favorizant în derularea anumitor patologii, dar nu numai stresul. Şi nu pot spune că doar stresul a dus la starea dânsului", a adăugat Alexandru Caloian.

Deşi medicul nu a confirmat diagnosticul, managerul sportiv al clubului de fotbal Universitatea Craiova, Silvian Cristescu, a declarat, duminică noaptea, după ce l-a vizitat pe Eugen Neagoe la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, că antrenorul a suferit un infarct în momentul în care şi-a pierdut cunoştinţa în timpul partidei de pe Arena Naţională.

Antrenorul echipei de fotbal Dinamo, Eugen Neagoe, a suferit, duminică seara, în timpul partidei cu Universitatea Craiova, din cadrul etapei a doua a Ligii I, o sincopă şi a fost nevoie de intervenţia medicilor de pe ambulanţa aflată la Arena Naţională pentru a-i acorda primul ajutor.

În minutul 25 al partidei, arbitrul Istvan Kovacs a fluierat întreruperea partidei şi a permis intrarea ambulanţei pe teren până la banca tehnică a echipei Dinamo, unde antrenorul Eugen Neagoe era căzut în stare de inconştienţă.

Tehnicianul a fost suit pe targă şi urcat în ambulanţă unde i s-au acordat îngrijiri medicale de specialitate, medicii folosind şi un defibrilator.

După aproximativ 15 minute, antrenorul dinamovist a părăsit Arena Naţională în ambulanţa în care i s-a acordat primul ajutor.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Momente de panică la meciul Dinamo - Craiova. Lui Eugen Neagoe i s-a făcut rău pe bancă
Momente de panică la meciul Dinamo - Craiova. Lui Eugen Neagoe i s-a făcut rău pe bancă

Ambulanța a intervenit de urgență în timpul meciului Dinamo - Craiova, după ce antrenorului Eugen Neagoe i s-a făcut rău.

Recomandări
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim

Deși presați de cheltuieli prea mari la buget, oficialii au în plan o nouă majorare a salariilor, în an electoral. 

Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor
Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor

Noul pachet de ajutor american pentru Ucraina va include și rachete ghidate cu o rază de acțiune de 300 de km.  

Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu
Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu

După două luni de căutări și încă una în care au făcut campanie pentru medicul Cătălin Cîrstoiu, liderii PNL și PSD au anulat toate planurile comune pentru Primăria generală a Capitalei.