Spitalul din România unde se poate vaccina anti-Covid oricine dorește. Cum este posibil
Managerul Spitalului Orăşenesc Găeşti din judeţul Dâmboviţa anunţă pe Facebook că a început vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2 la această unitate medicală şi că în centrul de vaccinare de la Găeşti va fi imunizată orice persoană doreşte.
Mai mullte persoane i-au scris medicului, cerând să fie incluse în rândurile celor care primesc serul.
„A fost deschis azi si centrul de vaccinare din spitalul Găeşti. Administrăm vaccinul anticovid oricărei persoane care se prezintă voluntar la centru”, a scris pe Facebook conferenţiarul Laurenţiu Beluşică, manager al Spitalului Orăşenesc Găeşti.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Zeci de utilizatori ai reţelei sociale au reacţionat la anunţul medicului, unii dintre ei arătându-se interesaţi să primească serul, scrie News.ro.
Managerul spitatului i-a scris unei femei care a spus că vrea să-şi aducă la vaccinat mama că poate face acest lucru. „Programată da. Neprogramată, doar la sfârşitul zilei, dacă rămân doze”, i-a scris medicul.
Laurențiu Belușică a explicat la Realitatea Plus că a luat această decizie pentru că vaccinul după ce este preparat, cele cinci doze dintr-un flacon trebuie administrate în cel mult trei ore. Însă la Spitalul din Găești nu au dorit toți medicii să se vaccineze, iar în unele situații persoanele programate la vaccinare nu s-au prezentat.
"Cine vrea sa se vaccineze... Ne raman doze si decat sa le arunc mai bine le fac la cine vrea sa se vaccineze. Asta e rationamentul pentru ca el, dupa ce l-ai facut dilutia, el se face o dilutie, dupa ce ai facut diluatia, din acel flacon cu dilutia facuta se pot vaccina 5 persoane. Daca ai vaccinat una si ai terminat vaccinarea, ramai cu 4 doze care se arunca. Este 12 euro o doza si e pacat de ele, si atunci am zis ca le fac la cine doreste sa se vaccineze", a declarat Laurențiu Belușică pentru Realitatea Plus.
Întrebat ce categorie de persoane beneficiază de respectivele doze, Lucian Belusica arăspuns că este vorba despre persoane în vârstă.
Programul de vaccinare a început în România la finalul anului trecut, iar în prima etapă sunt vizate doar cadrele medicale.
Serul anti-COVID-19 a ajuns în judeţul Dâmboviţa luni.
Conform datelor furnizate de Prefectura Dâmboviţa, la nivelul acestui judeţ au fost înscrise 608 persoane pe listele aferente primei etape de vaccinare, însă flaconul conţine 5 doze, iar în total în judeţ au fost trimise 124 de flacoane, reprezentând 620 de doze de vaccin.