Spectacol aerian impresionant pe aeroportul Băneasa. Impresiile oamenilor prezenți la BIAS. „Absolut fantastic”
Mii de oameni au stat cu ochii pe cer fascinați de spectacolul extraordinar pus în scenă de eroii aerului, piloții care au participat la cel mai mare show aviatic de la noi, BIAS, organizat pe aeroportul Băneasa din Capitală.
După ce au studiat și fotografiat avioanele și elicopterele, mulți copii le-au spus părinților că vor să zboare când vor fi mari, la manșa unui asemenea aparat.
Oamenii au admirat și comentat fiecare moment din cadrul showului aviatic. Au urmărit uluiți cascadoriile făcute de piloții români și cei din cadrul Alianței Nord Atlantice. Aproape 100 de aeronave și peste 150 de piloți din 13 țări au participat la această ediție, iar pentru a-i impresiona pe cei veniți, piloții au făcut manevre de maximă dificultate.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Cuplu: „Nu zburăm foarte des, nu suntem foarte confortabili cu zborul și de aceea aprieciem și mai mult ce fac acești oameni, mi se pare absolut fantastic, e cu adevărat impresionant”.
Fascinați și ei de tot ce văd, copiii i-au urmărit cu atenție pe piloți care stăpâneau cu precizie elicopterere și avioanele.
Copil: „Mie îmi place cel mai mult când dau artificiile alea în formă de explozie”.
Alții au venit cu temele făcute, în ciuda vârstei. De pildă, Casian ne-a explicat diferența dintre un avion F16 și un avion F22.
Casian: „Poate să care mai multe bombe și este tip de luptă, F22 și F35 sunt mai mult pentru misiuni de observație, sunt stealth. Stealth înseamnă că sunt placate cu anumite substanțe și metale relfective că să nu poată să fie prinse de radar”.
Vizitatorii au putut face fotografii cu diferite aeronave de luptă. Cele mai multe din dotarea Forțelor Aeriene Române. Iar piloții au dat autografe și s-au plimbat prin mulțime îmbrăcăți în uniformă. Așa l-am întâlnit pe Bogdan Coroeanu, care are 24 de ani și pilotează de la 19 ani.
Bogdan Coroeanu: „Pasiunea pentru YAKul 52 am descoperit-o în momentul în care am fost cu simulatoarele de zbor în academie și le-am prezentat mai multor oameni și am văzut că îmi place foarte mult să le explic oamenilor cum să zboare. Iar misiunea celor de la YAK 52 fiind aceea de a-i învăța pe cei din academie cum să zboare am zis că mi se potrivește foarte bine acest lucru”.
Anul acesta, BIAS celebrează două decenii de la intrarea României în NATO, tocmai de aceea la eveniment au participat aeronave militare din mai multe state aliate.