"O ciufuta si o nebuna". Asa o descrie sotia Ministrului Finantelor pe o colega care isi facea treaba


Ultimul update: Vineri 31 Ianuarie 2014 07:03
Data publicarii: Marti 28 Ianuarie 2014 14:38
Categorie: Stiri actuale
DNA

 Ancheta procurorilor anti-coruptie in domeniul asigurarilor a ajuns si la sotia lui Daniel Chitoiu, viceprim-ministru si Ministru al Finantelor Publice. Laura Chitoiu e urmarita penal de DNA.

Un comunicat publicat azi pe site-ul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) anunta ca procurorii acestei institutii „au inceput urmarirea penala fata de Chitoiu Laura Elena, director al Directiei Avizari din cadrul Autoritatii pentru Supraveghere Financiara (A.S.F) la data faptelor, in sarcina careia s-a retinut infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial."

Potrivit DNA, "exista date si indicii temeinice potrivit carora, in perioada 10-16 iunie 2013, la cererea unei persoane (membru neexecutiv in conducerea ASF, reprezentand interesele unei societati de asigurari) invinuita Chitoiu Laura Elena, director al Directiei Avizari din cadrul A.S.F., a devansat interviul pentru ocuparea functiei de director general al acelei societatii de asigurari. Astfel, desi interviul era stabilit pentru data de 10 iulie 2013, in urma demersurilor invinuitei Chitoiu Laura Elena, interviul a fost devansat pentru data de 19.06.2013. Pentru a se asigura ca functia de director general va fi ocupata de o anumita persoana care ii fusese indicata, Chitoiu Laura Elena a modificat componenta comisiei de examinare, asigurandu-se ca membrii care o vor examina pe candidata nu vor pune intrebari incomode, facilitand acesteia ocuparea functiei de director general al societatii de asigurari.”

Vezi cine este Daniel Chitoiu

Potrivit unor surse judiciare, sotia Ministrului Finantelor este urmarita penal de procurorii anti-coruptie in acelasi dosar legat de in care este implicat si omul de afaceri sibian Ilie Carabulea. Potrivit Mediafax, acesta l-ar fi influentat pe Marian Mirzac, membru in Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara, institutie care este reglementata sa vegheze asupra indeplinirii conditiilor legale de functionare de catre societatile de asigurari de pe teritoriul Romaniei. Mirzac

Laura Chitoiu, sotia ministrului Daniel Chitoiu, lucreaza in domeniul supravegherii asigurarilor din 2008. Potrivit ziarului Gandul, salariul ei depaseste 4.000 de euro pe an.

 Potrivit procurorilor DNA citati de Mediafax, Marian Mirzac, fost director al Carpatica Asig in 2012-2013 si membru in Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara, ar fi intervenit in iulie 2013 la Laura Chitoiu pentru ca aceasta sa promoveze, "cu celeritate si cu nerespectarea conditiilor legale", pe Ina Crudu in functia de director general al societatii Carpatica Asig SA. Mirzac i-ar fi cerut Laurei Chitoiu nu doar sa devanseze data interviului pentru functia de director, ci si sa modifice structura comisiei de examinare, astfel ca in aceasta sa nu existe persoane sa nu puna intrebari incomode, astfel ca examinarea sa aiba un rezultat sigur.

„O ciufuta si o nebuna”
Procurorii au dat publicitatii si transcrierea unei discutii intre Mirzac si Laura Chitoiu. Iata cateva fragmente, conform Mediafax:
"Chitoiu Laura: Auzi, uite, stii de ce te-am sunat? Am ... am vorbit pentru maine, ca maine, la zece, vine aia de la Sibiu ...
Mirzac Marian: Da.
Chitoiu Laura: Si, am vorbit cu…. i-am zis sa nu-i zica nimic lu' babaciunea aia si ...
Mirzac Marian: Da.
Chitoiu Laura: Pentru ca aia e o ciufuta si o nebuna si spune si peste tot si pune si niste intrebari idioate. N-are rost sa te complici cu proasta aia.
Mirzac Marian: Da. Asa si ...
Chitoiu Laura: Si i-am zis lu…. a zis ca vrea sa vina, da' o sa-i spuna lu' aia ca: domne, m-a sunat acum dimineata si nu erati aici si trebuia repede si m-am dus io. Saracu-i era frica, iti dai seama.
Mirzac Marian: Mha.
Chitoiu Laura: Si ca daca ma-ntreaba pe mine aia, sa stiu ce sa-i spun.
Mirzac Marian: Pai aia ...
Chitoiu Laura: Si zic: tu nu ma vezi pe mine? Dobitoaca aia nu ma-ntreaba nimic, ca daca ma-ntreaba, io o trosnesc imediat, io nu vorbesc cu aia. Stii?
Chitoiu Laura: Mha. Asa si ... asta, ca, d-asta de fapt te sunasem. Ti-am zis ca vine …., ma rog, cu frica, cu nu stiu ce ...
[...]
Chitoiu Laura: Da, e una batuta-n cap, n-are ce intrebari sa puna, ca ea, pe juridic, ce intrebari sa puna?
Mirzac Marian: Da. E nu, nu ..."

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO