Mobilizare generala inainte de noul COD PORTOCALIU. 3 elicoptere MAI au fost trimise in judetele aflate sub stare de alerta


Ultimul update: Vineri 31 Ianuarie 2014 07:03
Data publicarii: Marti 28 Ianuarie 2014 14:30
Categorie: Stiri actuale

Trei elicoptere ale MAI au decolat, marti, din Bucuresti spre judetele Baraila, Buzau si Galati, pentru a prelua persoane aflate in situatii critice, la care nu se poate ajunge din cauza zapezii, informeaza MAI.

Din pacate insa, de miercuri, elicopterele nu vor mai avea vreme buna pentru zbor - pentru ca se intorc ninsorile.

"Din Ordinul viceprim-ministrului, ministru interimar al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, aeronavele Ministerului Afacerilor Interne (MAI) desfasoara misiuni de sprijin si acordare de ajutor medical de urgenta persoanelor aflate in situati critice din judetele Braila, Buzau si Galati", se arata intr-un comunicat de presa al MAI.

Potrivit sursei citate, un elicopter MI-17 a decolat din localitatea Bordei Verde, de unde a preluat doua cazuri de urgente medicale, in directia localitatii Visani, judetul Braila, pentru a prelua o gravida. Elicopterul a aterizat la Portul Militar Braila, de unde pacientii au fost preluati cu ambulantele SMURD si transportati la unitatile spitalicesti.

Un alt elicopter SMURD a decolat spre Mizil - localitatea Vintileasca, pentru a prelua o femeie de 87 ani cu traumatisme la maini si un barbat in varsta de 45 de ani cu afectiuni medicale.

De asemenea, elicopterul MI-17, de capacitate mare, a zburat la Tecuci, satul Fundeanu, comuna Draguseni, pentru a prelua un copil in varsta de opt luni, care va fi transportat la Galati pentru a primi ajutor medical.

In Vrancea, au fost adusi la ambulante oameni care aveau nevoie sa ajunga la dializa, copii bolnavi, gravide si batrani care au cazut pe gheata.

Insa, pana sa ajunga la elicoptere, salvatorii s-au chinuit sa-i scoata pe bolnavi din nameti. In judetul Galati, un transportor pe senile a fost singurul care a putut sa razbata intr-o localitate unde 3 oameni asteptau ajutor.

Se intunecase deja cand salvatorii au reusit sa ajunga la pacienti. Ca sa mai salveze timp, localnicii i-au urcat intr-un tractor si au venit cu ei spre senilata.

Pacientii au fost apoi predati echipajelor de ambulanta care asteptau sa-i duca la spital.

VIDEO PROTVPLUS.RO