Șoferii din Arad, supărați de sistemul de plată al parcărilor. Aparatele nu funcționează, iar banii le sunt luați
Șoferii care trebuie să parcheze în centrul Aradului și vor să plătească taxa la unul dintre aparatele care acceptă, teoretic, și monede și bancnote, se trezesc că rămân cu paguba și nici nu le este eliberat tichetul dorit.
În schimb, primesc un sfat: să-și recupereze banii de la sediul firmei, aflat în cealaltă parte a orașului. De cele mai multe ori, conducătorii auto se lasă păgubași.
Întrebați când vor rezolva problema, reprezentanții primăriei spun că nu pot face nimic.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
De câteva zile, o parte dintre aparatele de unde se procură tichetul de parcare în centrul Aradului, încasează banii chiar dacă nu emit și biletul.
Taxa este de de trei lei pe oră, însă șoferii au sesizat că multe dintre aceste aparate nu acceptă fise, ci doar bancnote, iar dacă nu ai trei hârtii de un leu, rămâi fară tichet. În schimb, aparatul eliberează o chitanță pe care scrie că banii pot fi recuperați de la sediul firmei, aflat la trei kilometri distanță.
Șofer: "Ar trebui schimbată metoda că te trezești cu amendă în geam. Uite! Eu acum nu pot plăti."
Reporter: Dar faptul că vă dă un cupon să mergeți la caserie?
Șofer: "Pai eu trebuie să merg să recuperez banii mei. Datoria lor este să meargă aparatul. Uitați aici cum merge. Nici nu ia banii și te trezești cu amendă."
Șofer: "E blocat. Scrie acolo că aparat blocat."
Reporter: Ați pățit să primiți în loc de tichet, un cupon?
Șofer: "Da, da. În valoare de un leu. Am primit să mă duc la sediu să-mi recuperez banii, dar nu se merită, e absurd. Este o metodă în dorul lelii, să te pună pe drumuri."
Cei mai mulți șoferi nu au timp să bată orașul doar ca să-și recupereze un leu și sunt revoltați de situație.
Șofer: "Eu ce să spun. Pentru un leu, doi, trei...Renunț la ei pentru că mai mult costă timpul meu decât valoarea tichetului."
Reprezentanții statului ridică din umeri.
Ralu Cotrău, purtător de cuvânt primăria Arad: "Aparatele, fiind de generație mai veche, nu restituie decât monedele. Este și motivul pentru care încurajăm șoferii să recurgă la metodele alternative de plată a serviciului de parcare, respectiv SMS sau aplicația mobilă."
Toate aceste sume de bani strânse de la șoferii păgubiți, dacă nu sunt recuperate în termen de trei ani, ajung în bugetul societății care administrează serviciul de parcare.
În Arad sunt 38 de aparate de taxat care funcționează cu monede și bancnote, și aproape 100 care funcționează doar cu monede.