Un pasaj nefinalizat de 7 ani ține în loc șoferii cu orele, zilnic

22-08-2018 16:57


Un pasaj din Arad nu este finalizat nici după şapte ani de la începerea lucrărilor. Viaductul face parte din Drumul Naţional 7.

Miercuri, o comisie a Direcţiei Regionale de Drumuri Timişoara a mers pe şantier şi a anunţat că de săptămâna viitoare vor începe să dea penalităţi firmei, dacă pasajul nu este deschis circulaţiei.

Până acum, lucrările au fost începute şi oprite de câteva ori. Ultima dată, s-a impus înlocuirea asfaltului turnat deja, pentru că era de proastă calitate. Totul în ciuda şoferilor care trebuie să aştepte zeci de minute, pentru că în zonă sunt treceri de cale ferată intens circulate.

Șofer: „Stăm aici cu camioanele, la diagramă, ore în şir până trecem.”

Șofer: „Este un lucru trist care ne defavorizează pe noi, ca şoferi, dar sperăm să fie cât cât de curând. Aşteptam 20-30 de minute, depinde de caz.”

Șofer: „La o cursă, eu pierd timp: cam 40 de minute - o oră. Pe zi, cam şase ore, că trec de trei - patru ori dusm întors şase - opt ore. Este o nesimţire. Nu ştiu de ce o tărăgănează atâta. Habar nu am.”

Șofer italian: „Sunt aici, în România, din 2008 şi de când a început construcția este o bătaie de joc. Nu se poate circula. Noi transportăm marfă. Aici nu putem, că ne încurcă. E un dezastru. Noi aici facem siloz şi pe zi facem transport de 5-6 ori şi se face coloana aici, este dezastru.”

Reprezentanţii companiei de drumuri spun că lucrările au fost tegiversate mult prea mult şi anunţă că vor sancţiona firma pentru zilele de întârziere.

Cristian Ispravnic, director Direcţia de Drumuri şi Poduri Timișioara: Lucrările ar fi trebuit finalizate până pe luna iunie, deşi termen aveau acum, până pe 25 august. Se pare că constructorul nu a avut forța necesară, nu a reuşit să se organizeze bine. Are deficitară forţa de muncă, are deficitară aprovizionarea cu materiale. Deci, practic, în luna iulie se putea circula pe pasaj, chiar dacă mai sunt lucrări aferente. Se puteau face după ce pasajul era pus în funcţiune."

Reprezentanţii firmei care lucrează acum la pasaj au refuzat să comenteze situaţia. Viaductul face legătura, prin şoseaua de centură, între Autostrada A1 şi Drumul naţional 7.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO