Soarta maidanezilor va fi decisa in curand. Dezbateri pe modul in care vor fi ucisi
Momentul in care edilii vor putea decide soarta cainilor fara stapan se apropie. Miercuri, normele care prevad eutanasierea maidanezilor au fost dezbatute public.
Autoritati locale, voluntari dar si inspectori sanitar veterinari au adus ultimele modificari, iar peste doua saptamani toate vor ajunge pe masa guvernului. In timp ce iubitorii de animale militeaza pentru prelungirea programului de adoptii, cei din tabara opusa cer ca maidanezii sa dispara cat mai repede de pe strazi.
"Exista caini cum exista si pisici si porumbei care nu sunt capabili de niciun fel de agresivitate, da? Ce aveti cu aceste animale?", a declarat Codrut Feher, reprezentant FNPA.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
"In tarile civilizate ale Europei, aceasta problema este controlata, prin eutanasie", a replicat Alina Predescu, Asociatia pentru Copii.
Asa au decurs miercuri discutiile. Scandalul s-a amplificat cand s-a discutat despre modul in care vor fi ucisi maidanezii.
Conform legii, dupa 14 zile lucratoare, cainii din adaposturi nerevendicati pot fi omorati. Conteaza insa si cum faci asta, spun reprezentantii Vier Photen.
"Sper ca in curand sa fie avuta in vedere cumva posibilitatea de modificare a acestui ghid referitor la animalele de companie de talie mica sa poata sa fie eutanasiate numai cu injectie letala", a declarat Kuki Barbuceanu.
Modificarile cerute de Vier Photen vizeaza actualul ghid veterinar care NU exclude omorarea cainilor cu bolt infipt in cap sau electrocutare. Medicii veterinari promit ca vor modifica regulile.
Fostul senator Marius Marinescu cere ca programul de adoptie sa fie extins si in zilele de sambata si dumnica, daca se poate si noaptea.
Lupta grea intre cele doua tabere va continua, cu atat mai mult cu cat ziua in care legea va putea fi aplicata se apropie.
"Normele metodologoice vor intruni si vor lua in considerare absolut toate amendamentele si luarile de pozitii ale dumneavoastra. Ne dorim ca totul sa fie foarte clar si sa nu lase loc de interpretari", a declarat Vladimir manastireanu, presedinte ANSVSA.
In cel mult doua saptamani, acest set de norme va ajunge pe masa Guvernului.