Zeci de maidanezi din Capitala au fost adoptati la un targ sustinut de Printesa de Hohenzollern

Dată publicare: 20-10-2013 19:22
Dată actualizare: 23-10-2013 00:13


Zeci de caini stransi de pe strazile Bucurestiului au de astazi o casa a lor. Cu totii au avut sansa sa fie adoptati in cadrul unui targ organizat in parcul Herastrau.

Evenimentul a fost salutat si de printesa Maja de Hohenzollern cunoscuta pentru actiunile sale alaturi de "Organizatia Europeana pentru protectia animalelor."

"Sunt atat de fericita! Le multumesc din suflet celor care au adoptat azi. Sper sa fie adoptati cati mai multi. Nu sunt de acord cu eutanasierea. Ceea ce s-a intamplat aici in ultimele luni nu a adus Romaniei o imagine buna" a declarat Printesa Maja von Hohenzollern.

Reporter: L-ati adoptat?
Iubitor animale: Da.
Reporter: Felicitari, ce nume ii puneti?
Iubitor animale: Nu stiu, sa vedem ce spune baiatul.
Reporter: Mai aveti si altii acasa?
Iubitor animale: Nu e primul. Speram sa ne impacam bine.

Ca sa le arate oamenilor ca si un catel de pe strada poate sa invete o multime de lucruri organizatorii au pus la cale o mica demonstratie.

"Speram sa fie adoptati toti catelusii, avem 150 adusi de la mai multe organizatii. Si pe viitor sa mai facem si alte targuri. Sustinem adoptiile" a declarat Alina Alupoaiei, manager proiect.

In primele ore, au fost adoptate un sfert din animalutele aduse spre adoptie. Semn ca oamenii au dorit sa isi gaseasca aici un prieten cu blanita.

Dupa ce s-au imprietenit cu noi lor tovarasi de joaca, stapanii au semnat si un formular de adoptie in care si-au asumat responsabilitatea ca vor avea grija de noii membri ai familiei lor.

"Le aducem la cunostinta ca nu au voie sa-l abandoneze, ca altfel vor fi trasi la raspundere. Decat sa-l lase pe strazi mai bine sa-l aduca inapoi" a avertizat un voluntar.

Cei care vor sa faca o fapta buna trebuie sa demonstreze ca au spatiul necesar cresterii animalului si banii pe hrana si tratamente. Daca il leapada inapoi pe drum nu risca doar o amenda, ci si dosare penale


VIDEO PROTVPLUS.RO