Socrii primarului Cătălin Cherecheș, reținuți pentru 24 de ore, după ce au fost prinși când intermediau o mită
Socrii primarului din Baia Mare au fost reținuți, în noaptea de miercuri spre joi, pentru 24 de ore, pentru fapte de corupție.
Femeia și soțul ei au fost prinși în flagrant în parcarea unui mall din Cluj-Napoca când i-ar fi dat 50.000 de euro mamei unei judecătoare de la Curtea de Apel Cluj. Magistratul face parte din completul care îl judecă pe edilul Cătălin Che-re-cheș pentru corupție. Banii ar fi trebuit să asigure o pedeapsă mai blândă.
După mai bine de 7 ore de audieri, mama și fiica au ieșit de la DNA Cluj. Soacra a fost reținută pentru 24 de ore.
Aceeași măsură a fost luată și în cazul socrului lui Cherecheș pe care procurorii anticorupție îl acuză de complicitate la dare de mită. I-ar fi fost alături soției pe care o ducea cu mașina la întâlnirile în care ar fi încercat să o cumpere pe judecătoarea de la Curtea de Apel Cluj.
Soacra primarului Cătălin Cherecheș din Baia Mare i-a fost edilului martor de onoare la căsătoria civilă cu Tabita, acum două luni.
Potrivit surselor judiciare, femeia a fost prinsă în flagrant în timp ce i-ar fi oferit 50.000 de euro - din o 100.000 pormise - mamei uneia dintre judecătoarele de la Curtea de Apel Cluj. Magistratul era unul dintre membrii completului care ar fi urmat să pronunțe o decizie definitivă într-un dosar de corupție al lui Cătălin Cherecheș.
În schimbul banilor, spun sursele judiciare, soacra lui Cherecheș ar fi cerut ca decizia să fie blândă în cazul ginerelui ei. Aceleași surse spun că femeia a încercat să ascundă șpaga în spatele promisiunii cumpărării unui magazin pe care mama judecătoarei l-ar avea în Cluj-Napoca. Societatea însă nu ar valoara suma oferită, de o 100.000 de euro.
Primarul din Baia Mare a devenit cunoscut în România după ce a câstigat alegerile locale din 2016, deși era arestat după ce ar fi primit 30.000 de lei de la președintele clubului de fotbal FCM Baia Mare.
Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare: "Băimărenii, într-un fel, mi-au redat libertatea, pentru că nici mintea mea, nici sufletul meu nu pot fi îngrădite de către nimeni. Doar băimărenii sunt cei care au cheia sufletului meu și a minții mele".
În acest dosar, Cătălin Cherecheș a fost trimis în judecată de DNA acum 7 ani. În primăvara anului trecut, primarul a fost condamnat de Tribunalul Cluj la 5 ani de închisoare pentru luare de mită în formă continuată și i s-a interzis timp de patru ani dreptul de candida și de a fi ales ori de a ocupa o funcție publică.
Cherecheș a contestat însă decizia și - recent - a încercat strămutara procesului, dar actiunea i-a fost respinsă. Spre finalul acestei luni, pe 24, Curtea de Apel Cluj urmează să dea o sentință definitivită în cazul lui.