Primăria Baia Mare a pus ”cerșetorii” să facă curat pe străzi. Unii s-au tăvălit pe jos

31-05-2020 11:38


cersetori Baia Mare - 4

Primăria orașului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a declanșat, vineri, o acțiune de curățenie a unor ”blocuri sociale” cu ajutorul persoanelor fără adăpost care cerșesc.

Edilul a anunțat că aproximativ 85 de persoane care ”apelau la mila publică” au fost identificate și duse la un centru social, după care au primit ajutor la ”Azilul de Noapte”: trei mese pe zi, servicii medicale și cazare.

”Persoanele care au fost ridicate în ultima perioadă de pe raza municipiului Baia Mare, după ce au fost identificate de către colegii mei de la Direcția de Asistență Socială din subordinea Primăriei că apelează la mila publică, au primit ajutor la Azilul de Noapte. 85 de persoane fără adăpost primesc aici trei mese pe zi, servicii medicale și cazare, fiindu-le facilitat accesul pentru angajare sau pensionare ori încadrare în grad de handicap acolo unde este cazul.” - afirmă edilul.

Totodată, primarul Cherecheș precizează că, aceste persoane ”trebuie să ofere ceva în schimb”:

”În timpul petrecut aici, încercând să îi ajutăm, trebuie să ofere ceva în schimb, pe lângă respectarea regulilor și deschiderea pentru a fi ajutați să se reabiliteze: ne ajută la desfășurarea activităților de curățenie sau a altor tipuri de activități în folosul comunității. Vineri, mai mulți dintre ei au participat la o acțiune de curățenie în zona Cuprom și a blocurilor sociale din apropiere. Îi apreciez pe colegii mei care au demonstrat în ultimele aproape trei luni că, dacă se dorește, se pot obține rezultate!” - spune primarul din Baia Mare.

Tot el susține că unii ”cerșetori” au fost extrem de violenți și a fost necesar să apeleze la ajutoare pentru a impune respectarea legii.

”Nu îi invidiați pentru această mulțumire, să nu credeți că le este ușor. Dimpotrivă. În ultimele zile au întâlnit cerșetori care au fost extrem de violenți și a fost necesar să apeleze la ajutoare pentru a impune respectarea legii, respectiv pentru a-i ridica și a-i duce la centrul social. Cu atât mai mândru sunt de ei, nu se lasă, monitorizează și intervin 24 din 24, 7 zile din 7. Numai împreună și prin acțiuni constante putem stârpi această practică nelegală și deranjantă, cerșetoria, din Baia Mare!” - mai spune primarul Cherecheș.

 

 

 

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO