Rezultate alegeri locale 2020 Primăria Baia-Mare. Cătălin Cherecheș obține un nou mandat

Ultima actualizare: 28-09-2020 08:39
alegeri locale 2020
Inquam Photos / Octav Ganea

Duminică 27 septembrie, după ora 21.00, vom afla rezultatele alegerilor locale 2020 şi vom şti cine va fi primarul din Baia-Mare în următorii 4 ani.

UPDATE: Edilul Cătălin Cherecheș obține un nou mandat de primar al municipiului Baia Mare, potrivit rezultatelor parțiale la alegerile locale 2020, prezentate de presa locală

 

Cine candidează în 2020 la Primăria Baia-Mare

Actualul primar al orașului Baia-Mare, Cătălin Cherecheș (PNȚCD) candidează pentru al treilea mandat în fruntea orașului. În total, 9 candidați se află pe listele electorale pentru funcția de primar al orașului Baia-Mare.


În ordinea de pe buletinul de vot, la Primăria Baia-Mare sunt următorii candidaţi:


Todoran Adrian-Mihăiță (candidat la Primăria Baia-Mare din partea PMP)

Remeș Anca-Manuela (candidat la Primăria Baia-Mare din partea PRO România)

Cirț Mircea (candidat la Primăria Baia-Mare din partea PNL)

Cherecheș Cristian-Corin (candidat la Primăria Baia-Mare din partea Partidului Ecologist Român)

Ilyes Lorand (candidat la Primăria Baia-Mare din partea Partidului Verde)

Gligan Gheorghe (candidat la Primăria Baia-Mare din partea Partidului Social Democrat Independent)

Cherecheș Cătălin (candidat la Primăria Baia-Mare din partea Alianței Electorale Coaliția pentru Maramureș CMM)

Ivan Dan (candidat la Primăria Baia-Mare din partea Alianței Electorale USR-PLUS)

Birtaș David (candidat independent la Primăria Baia-Mare)

Cherecheş: Am votat pentru un oraş în care să avem o universitate a municipiului Baia Mare

 

Candidatul Alianţei pentru Maramureş, primarul în exerciţiu al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a declarat că a votat pentru un oraş al curăţeniei, dar şi pentru a avea o universitate proprie în localitate.

"Am venit cu foarte multă încredere în comunitatea băimăreană să votez alături de băimăreni pentru un oraş al respectului, un oraş al echilibrului, pentru un oraş în care oamenii se iubesc, în care oamenii îşi iubesc oraşul, în care ne orientăm spre lumină şi curăţenie. Am venit să votez împreună cu băimărenii pentru un oraş al educaţiei, pentru un oraş în care să avem o universitate a noastră a municipiului Baia Mare" a declarat Cherecheş după exprimarea votului.

Acesta a subliniat că a mai votat pentru un oraş care îşi respectă părinţii, bunicii, tinerii, dar şi pentru un oraş care va continua să se dezvolte economic şi urbanistic.

"Am venit să votez pentru ca municipiul Baia Mare să fie un oraş cu respect faţă de părinţii şi bunicii noştri, să fie un oraş care îşi iubeşte tinerii şi copii, să fie un oraş care în continuare să se dezvolte economic, edilitar şi urbanistic, să fie un oraş în care cu toţii să trăim într-un echilibru, şi am venit să votez iertându-i şi pe cei care m-au jignit în această campanie electorală şi invitându-i de mâine încolo să vină alături de mine şi să pună osul la dezvoltarea municipiului Baia Mare, pentru că eu cred că în acest oraş nu putem să-i împărţim pe cetăţeni pe culori politice", a spus Cătălin Cherecheş.

Edilul, care candidează pentru un nou mandat, a susţinut că oraşul funcţionează ca şi o comunitate unită încă din anul 1300 şi i-a îndemnat pe localnici să iasă la vot.

"Comunitatea băimăreană este o comunitate unită, comunitatea băimăreană nu este împărţită pe stânga sau pe dreapta, pe nord sau sud-est sau vest, comunitatea băimăreană este o comunitate care de la anul 1300 a început să vibreze şi să şi orienteze destinul fiecare cetăţean, dar şi spre comunitate în general. Eu am toată încrederea că băimărenii vor veni la vot, îi invit pe toţi să voteze pentru a merge mai departe şi a munci împreună, pentru fiecare familie, dar şi pentru oraşul nostru, în general. Să venim cu toţii la vot pentru a arăta că iubim Baia Mare", a mai spus Cătălin Cherecheş.
 

Rezultatele alegerilor locale din 2016 pentru Primăria Baia-Mare

Cătălin Cherecheș a câștigat alegerile de acum patru ani, în condițiile în care acesta se afla în închisoarea de la Gherla, pentru fapte de corupție, după ce ar fi primit 30.000 de lei.

El s-a bucurat de 70% din voturile alegătorilor. Situația de la Baia Mare a fost remarcata și de jurnaliștii de la AFP, care au notat o premieră - realegerea unui primar aflat în arest preventiv.

„Marcat de zeci de dosare de corupție vizând candidați, acest scrutin a dat naștere unei premiere: primarul orașului Baia Mare (nord) a fost reales cu aproape 70% din voturile exprimate, potrivit rezultatelor parțiale, în pofida faptului ca se afla în detenție provizorie într-un dosar de mita”, au scris jurnalistii francezi.

Dacă votezi în Baia Mare şi nu ştii de ce secţie de votare ţii, vezi aici unde votezi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO