Slujbă de Înviere întârziată, la Constanţa, din cauză că Arhiepiscopul Teodosie a ţinut să vină cu barca

Ultimul update: Duminica 08 Aprilie 2018 19:48
Data publicarii: Duminica 08 Aprilie 2018 17:48
Categorie: Actualitate

"Hristos a înviat din morţi !". "Bucuraţi-vă şi nu vă temeţi!" Milioane de credincioşi au cântat, în noaptea de Înviere, despre credinţă, iubire şi speranţă.

Mulţimi impresionante au venit să ia Lumină Sfântă şi, cu bucurie în suflet, au vestit într-un glas Învierea Domnului. Mii de candele au fost aprinse într-un şir infinit al iubirii faţă de cuvintele Mântuitorului.

Miii de credincioşi au venit şi în acest an la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus, în judeţul Braşov, o bijuterie arhitectonică în stil brâncovenesc şi neoromânesc. În toate cântările din noaptea sfântă şi în toate predicile, s-a spus că Învierea Mântuitorului Iisus, este de fapt nădejdea învierii oamenilor, în Viaţa cea Veşnică. Iar cei care au venit la Sâmbăta de Sus, uneori de la mare depărtare, - au simţit o atmosferă aparte, semn că sărbătoarea de azi este una a bucuriei, împăcării şi luminii.

Şi bisericile din Sibiu au fost pline azi-noapte. O slujbă specială a avut loc la o bisericuţă de lemn, veche de 300 de ani, aflată în Muzeul Astra.

Catedrala Mitropolitană a fost neîncăpătoare şi o mulţime impresionantă a ascultat, în curte şi în stradă mesajul mitropolitului Ardealului, Laurenţiu Streza, care le-a vorbit credincioşilor despre dragostea faţă de aproapele, adevărata dovadă a uceniciei creştine.

Noi probleme pentru Arhiepiscopul Teodosie. Fraudă cu banii pentru salarii reclamată de DNA

La Constanţa, Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, a adus Lumina Sfântă din larg. Însă ceremonia a fost decalata cu jumătate de oră după miezul nopţii, din cauza valurilor şi a curenţilor puternici.

„Conform regulilor, nu au putut să vină bărcuţele mici. Iată-ne cu bucuria luminii celei sfinte de la Ierusalim. Este lumina care ne da acea încredinţare ca Dumnezeu este cu noi. Nu e o problemă că am întârziat, şi aşa e ora economică, nu e cea astronomică. Unii fac Învierea la ora 1."

La malul Dunării, la Galaţi, imaginile păreau dintr-o pictură cu primii apostoli. Marea de oameni a umplut esplanada Catedralei Arhiepiescopiei Dunărea de Jos.

La Catedrala Mitropolitană din Cluj, mii de oameni au ţinut să ia lumină, la chemarea mitropolitului Andrei Andreicuţ, care a coborât în mijlocul mulţimii.Apoi, mireni şi preoţi au plecat într-un pelerinaj impresionant pe străzile oraşului.

La slujba de Înviere de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi au fost prezenta şi Majestatea Sa Margareta, custodele Coroanei.

Credincioşii au rostit alturi de ierarhi, cu emoţie, cuvintele spuse şi pe străzile Ierusalimului acum 2000 de ani când omenirea trăia un miracol care a schimbat apoi, pentru totdeauna, faţa lumii.

Şi la Timişoara, imnurile muzicii vechi, bizantine au răsunat pe treptele Catedralei Mitropolitane. Începând de luni, intrăm în Săptămâna Luminată, sub semnul Reînnoirii.

 

DNA îl acuză pe Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie Petrescu, că a făcut un denunţ fals

DNA îl acuză pe Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie Petrescu, că a făcut un denunţ fals

romani baikal

Cursă pe gheață, încheiată cu succes de doi români pe lacul Baikal la -30 de grade

Momentul în care un hoț fură telefonul unei secretare din Cluj Napoca chiar în timpul serviciului

Accident grav în Ilfov: 7 persoane, printre care şi 2 copii, sunt rănite

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Fetiță aspirată de pompa de reciclare a apei dintr-o piscină

Motivul pentru care șoferii care s-au șicanat pe Valea Oltului nu pot fi sancționați

Aglomerație la un târg de joburi pentru ștampila de șomaj. Foști deținuți, cei mai interesați de un loc de muncă

icre, salau, disparitie, rezervatia biosferei delta dunarii

Situaţie alarmantă în Rezervația Biosferei Delta Dunării. Specia pe cale de dispariție

Fenomene stranii în garsoniera în care au fost găsite oase umane. Ce ar fi pățit proprietarul într-o noapte

Viorica Dăncilă, la "Simfonia lalelelor”. Fetiță de 3 ani, pusă să facă acrobații

Pompierii din Capitală au participat la un exercițiu. Sfaturile care pot salva vieți

Florin Buliga, bărbatul care și-a ucis soția și copiii, rămâne în spatele gratiilor

Scandal privind mutarea ambasadei din Israel. Președinția acuză premierul că a încălcat Constituția