Slujbă de Înviere întârziată, la Constanţa, din cauză că Arhiepiscopul Teodosie a ţinut să vină cu barca
"Hristos a înviat din morţi !". "Bucuraţi-vă şi nu vă temeţi!" Milioane de credincioşi au cântat, în noaptea de Înviere, despre credinţă, iubire şi speranţă.
Mulţimi impresionante au venit să ia Lumină Sfântă şi, cu bucurie în suflet, au vestit într-un glas Învierea Domnului. Mii de candele au fost aprinse într-un şir infinit al iubirii faţă de cuvintele Mântuitorului.
Miii de credincioşi au venit şi în acest an la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus, în judeţul Braşov, o bijuterie arhitectonică în stil brâncovenesc şi neoromânesc. În toate cântările din noaptea sfântă şi în toate predicile, s-a spus că Învierea Mântuitorului Iisus, este de fapt nădejdea învierii oamenilor, în Viaţa cea Veşnică. Iar cei care au venit la Sâmbăta de Sus, uneori de la mare depărtare, - au simţit o atmosferă aparte, semn că sărbătoarea de azi este una a bucuriei, împăcării şi luminii.
Alegeri 2024
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
Şi bisericile din Sibiu au fost pline azi-noapte. O slujbă specială a avut loc la o bisericuţă de lemn, veche de 300 de ani, aflată în Muzeul Astra.
Catedrala Mitropolitană a fost neîncăpătoare şi o mulţime impresionantă a ascultat, în curte şi în stradă mesajul mitropolitului Ardealului, Laurenţiu Streza, care le-a vorbit credincioşilor despre dragostea faţă de aproapele, adevărata dovadă a uceniciei creştine.
La Constanţa, Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, a adus Lumina Sfântă din larg. Însă ceremonia a fost decalata cu jumătate de oră după miezul nopţii, din cauza valurilor şi a curenţilor puternici.
„Conform regulilor, nu au putut să vină bărcuţele mici. Iată-ne cu bucuria luminii celei sfinte de la Ierusalim. Este lumina care ne da acea încredinţare ca Dumnezeu este cu noi. Nu e o problemă că am întârziat, şi aşa e ora economică, nu e cea astronomică. Unii fac Învierea la ora 1."
La malul Dunării, la Galaţi, imaginile păreau dintr-o pictură cu primii apostoli. Marea de oameni a umplut esplanada Catedralei Arhiepiescopiei Dunărea de Jos.
La Catedrala Mitropolitană din Cluj, mii de oameni au ţinut să ia lumină, la chemarea mitropolitului Andrei Andreicuţ, care a coborât în mijlocul mulţimii.Apoi, mireni şi preoţi au plecat într-un pelerinaj impresionant pe străzile oraşului.
La slujba de Înviere de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi au fost prezenta şi Majestatea Sa Margareta, custodele Coroanei.
Credincioşii au rostit alturi de ierarhi, cu emoţie, cuvintele spuse şi pe străzile Ierusalimului acum 2000 de ani când omenirea trăia un miracol care a schimbat apoi, pentru totdeauna, faţa lumii.
Şi la Timişoara, imnurile muzicii vechi, bizantine au răsunat pe treptele Catedralei Mitropolitane. Începând de luni, intrăm în Săptămâna Luminată, sub semnul Reînnoirii.
Sursa: Pro TV
Etichete: biserica, paste, lumina, slujbe, teodosie, inviere, laurentiu streza,
Dată publicare:
08-04-2018 17:48