Slujbă de Înviere întârziată, la Constanţa, din cauză că Arhiepiscopul Teodosie a ţinut să vină cu barca

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Duminica 08 Aprilie 2018 17:48
Categorie: Actualitate

"Hristos a înviat din morţi !". "Bucuraţi-vă şi nu vă temeţi!" Milioane de credincioşi au cântat, în noaptea de Înviere, despre credinţă, iubire şi speranţă.

Mulţimi impresionante au venit să ia Lumină Sfântă şi, cu bucurie în suflet, au vestit într-un glas Învierea Domnului. Mii de candele au fost aprinse într-un şir infinit al iubirii faţă de cuvintele Mântuitorului.

Miii de credincioşi au venit şi în acest an la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus, în judeţul Braşov, o bijuterie arhitectonică în stil brâncovenesc şi neoromânesc. În toate cântările din noaptea sfântă şi în toate predicile, s-a spus că Învierea Mântuitorului Iisus, este de fapt nădejdea învierii oamenilor, în Viaţa cea Veşnică. Iar cei care au venit la Sâmbăta de Sus, uneori de la mare depărtare, - au simţit o atmosferă aparte, semn că sărbătoarea de azi este una a bucuriei, împăcării şi luminii.

Şi bisericile din Sibiu au fost pline azi-noapte. O slujbă specială a avut loc la o bisericuţă de lemn, veche de 300 de ani, aflată în Muzeul Astra.

Catedrala Mitropolitană a fost neîncăpătoare şi o mulţime impresionantă a ascultat, în curte şi în stradă mesajul mitropolitului Ardealului, Laurenţiu Streza, care le-a vorbit credincioşilor despre dragostea faţă de aproapele, adevărata dovadă a uceniciei creştine.

La Constanţa, Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, a adus Lumina Sfântă din larg. Însă ceremonia a fost decalata cu jumătate de oră după miezul nopţii, din cauza valurilor şi a curenţilor puternici.

„Conform regulilor, nu au putut să vină bărcuţele mici. Iată-ne cu bucuria luminii celei sfinte de la Ierusalim. Este lumina care ne da acea încredinţare ca Dumnezeu este cu noi. Nu e o problemă că am întârziat, şi aşa e ora economică, nu e cea astronomică. Unii fac Învierea la ora 1."

La malul Dunării, la Galaţi, imaginile păreau dintr-o pictură cu primii apostoli. Marea de oameni a umplut esplanada Catedralei Arhiepiescopiei Dunărea de Jos.

La Catedrala Mitropolitană din Cluj, mii de oameni au ţinut să ia lumină, la chemarea mitropolitului Andrei Andreicuţ, care a coborât în mijlocul mulţimii.Apoi, mireni şi preoţi au plecat într-un pelerinaj impresionant pe străzile oraşului.

La slujba de Înviere de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi au fost prezenta şi Majestatea Sa Margareta, custodele Coroanei.

Credincioşii au rostit alturi de ierarhi, cu emoţie, cuvintele spuse şi pe străzile Ierusalimului acum 2000 de ani când omenirea trăia un miracol care a schimbat apoi, pentru totdeauna, faţa lumii.

Şi la Timişoara, imnurile muzicii vechi, bizantine au răsunat pe treptele Catedralei Mitropolitane. Începând de luni, intrăm în Săptămâna Luminată, sub semnul Reînnoirii.

 

DNA îl acuză pe Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie Petrescu, că a făcut un denunţ fals
DNA îl acuză pe Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie Petrescu, că a făcut un denunţ fals
VIDEO PROTVPLUS.RO
viscol A3
Autostrada Turda-Gilău, blocată din cauza viscolului. De ce nu au ieşit utilajele de deszăpezire
Începe ”migrația” pachetelor pentru românii din străinătate. ”Slănină, ceapă, țuică”
Cazul liftierei care ar fi cerut cadourile copiilor cu cancer. Ce riscă și cum s-ar fi justificat
CAMERA ASCUNSĂ. Porci, vânduți din zonele afectate de pestă. ”E injectat, are tot”
România va folosi la summitul de la Sibiu, în premieră europeană, o tehnologie imposibil de păcălit
O mamă româncă riscă închisoarea şi să-şi piardă copilul în urma acuzaţiilor unui italian
Hoti camion
Jaf de 19 secunde, la 100 km/h. O singură greșeală poate însemna moartea pentru hoți
Greu de reținut. Bărbatul care și-a bătut iubita s-a jucat marți cu poliția, care l-a lăsat apoi liber
Ucrainenii îşi abandonează rablele în România. Cum câştigă mii de euro din această afacere
Militarul care și-a ucis iubita, o coafeză din Titu, condamnat la 25 de ani de închisoare
Motivul pentru care o femeie i-a incendiat casa fostului iubit: „Nu te puteai apropia, că săreau oalele”
De la ce a pornit războiul dintre clanurile de romi din Calafat. Un poliţist, rănit