Siguranța în vacanță, importantă pentru români: tot mai mulți oameni achiziționează asigurări de călătorie
După experiența pandemiei, majoritatea românilor care pleacă în concediu, în străînătate, încheie și o asigurare de călătorie.
Au văzut în ultimii doi ani cât de mult le poate afecta bugetul o vacanță anulată din cauza restricțiilor sau îmbolnăvirea pe teritoriul altei țări. Siguranța medicală contează acum și în vacanță.
Aeroporturile sunt pline de oameni nerăbdători să ajungă în vacanta, poate pentru prima data în ultimii 2 ani. Tot mai mulți se gândesc acum și la siguranță lor când pleacă din țară și încheie o asigurare de călătorie.
Familie în aeroport: „Băiatul pleacă în Belgia. Pentru tot am făcut asigurare. Dacă i se fură bagajul, pentru covid.”
Turist: „Da. Accidente, care se pot întâmplă oricui. Pandemia nu am luat-o în calcul, dar oricum suntem vaccinați.”
Turist: „Asigurare da, dar nu plec în afara tării. Pentru orice risc, accidente de avion, orice. E prima dată când călătoresc.”
Turist: „Nu mi-am făcut asigurare, dar am vaccinurile făcute. Nu, am neglijat probabil, nu mi-am dat seama.”
68% dintre românii care pleacă în străinătate în vacanță iau în calcul și o asigurare de călătorie, conform Uniunii asigurătorilor din România.
Oamenii vor o poliță în caz de îmbolnăvire și accidente produse în afara țării, dar și pentru riscul de anulare a călătoriei.
Cosmin Angheluță, director adjunct al unei companii de asigurări: „În 2021 s-a dublat numărul lor față de 2020, iar în 2022 față de 2021 ne așteptam la o creștere cu 40% a acestor asigurări. Știți cum este întotdeauna, trebuie să ai grijă la bugetul tău și întotdeauna când iți construiești bugetul, îl construiești pe cheltuielile pe care tu vrei să le faci în vacanța respectivă. Este foarte important ca acestor cheltuieli să nu adaugăm eventuale neprevăzute cheltuieli legate de sănătate. Cheltuielile cu sănătatea sunt extrem de mari.”
O asigurare de sănătate pornește de la 20 de lei și poate să ajungă la 200, în funcție de pachetul ales.
Alin Burcea, directorul unei agenții de turism: „Acest trend nu a apărut de nicăieri, a apărut de când cu pandemia. O asigurare storno e foarte bună în cazul în care nu poți să mergi din diverse motive, nu covid, alte motive, în vacanta, iți iei banii. În loc să pierzi 1500, 2000, 3000 euro, preferi să dai câteva zeci de euro pe o asigurare.”
Anul trecut, nivelul despăgubirilor plătite a fost de peste 17,6 milioane lei, potrivit Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: vacanta, romani, calatorii, asigurari,
Dată publicare:
28-07-2022 18:52