Sergiu Nicolaescu, o vocatie de cuceritor. Cele trei casnicii si femeile din viata regizorului

Ultima actualizare: 11-01-2013 07:00

Prietenii de-o viata ai regizorului sunt convinsi ca acesta nu a avut urmasi. Si cred ca asa zisii fii sunt atrasi de celebritatea si averea lui Sergiu Nicolaescu.

In jurul fiecarui om de scena apreciat, se tes povesti tulburatoare, ca un scenariu de Oscar.

Sunt adorati, urmariti, si invidiati. Actorii sunt, fara drept de apel, obiectul celor mai pasionale iubiri. Incepand cu anii '60, francezii i-au avut pe Alain Delon si Jean Paul Belmondo, englezii pe Sean Connery, iar noi pe Sergiu Nicolaescu.

Pe platou si dincolo de el, Sergiu Nicolaescu a avut, incontestabil, o vocatie de cuceritor. Spunea el insusi ca s-a indragostit prima oara la gradinita. O iubire candida, impartita intre doua colege de grupa pe care le tinea, pe rand, de mana.

Mai tarziu, adolescentul Sergiu ancora, cu o privire patrunzatoare, toata atentia feminina din jur. A fost insa doar iesirea la rampa a celui care avea sa devina barbatul sarmant de pe ecran si din viata reala.

Primea mii de scrisori de la admiratoare si tot atatea suflete au ramas neconsolate.

"Sigur ca a frant multe inimi. Daca erau 7 femei langa el, reusea sa le eclipseze, dar nu le-a ranit", spune regizorul Ioan Carmazan.

In anii '70-'80 Romania avea doi actori emblematici, la care se raportau domnii si care starneau fanteziile doamnelor, Ion Dichiseanu si Sergiu Nicolaescu. Intr-un interviu din 2003, cel din urma privea lucid si matur acei ani.

"In privinta numarului nu discut, dar pentru mine a fost un sport. Acum imi pare rau", spunea Nicolaescu.

Dincolo de legaturile pasagere, au fost si trei casnicii. Prima relatie care a devenit oficiala a fost cu o femeie extrem de frumoasa, de profesie coafeza.

Regizorul le-a povestit prietenilor ca au divortat dupa numai cateva luni, dupa ce ea a ramas gravida si, de comun acord, au hotarat sa nu aiba copilul. La 24 de ani simtea ca nu e pregatit sa devina tata.

A doua casnicie, cu artista Gabriela Nicolaescu, a inceput cand avea 50 de ani si a tinut un deceniu. Au lucrat impreuna la filme, intr-un tandem regizor-scenograf si sot-sotie care a functionat, spunea el, pentru ca doamna i-a inteles capriciile. Avea un principiu solid. El era dator sa conduca doar la filmari, femeia sa conduca acasa.

Apropierea s-a pastrat si dupa destramarea cuplului. A doua sotie a fost prezenta, discret, la funeralii. Intre aceasta casatorie si ultima au fost opt ani alaturi de actrita Ileana Popovici.

Cea mai surprinzatoare iubire a fost insa cea cu Dana. Recent, regizorul vorbea, in termeni simpli, despre relatia cu a treia sotie: "Acum sunt cu Dana, o fata cu 46 de ani mai tanara."

A fost o relatie inceputa, fara mari ezitari, pe cand ea avea doar 16 ani. La inceput, nici regizorul nu credea ca putea sa dureze un cuplu in care diferenta de varsta era atat de mare.

Si totusi, prapastia intre generatii nu s-a simtit niciodata. S-a dezvoltat in schimb o iubire care intarea un parteneriat frumos pe platoul de film.

"Repeta rolul cu ea. Si acasa repeta rolul cu Dana. La "Supravietuitorul "era tot timpul pe platou, chiar daca nu era productia lor, ci era a Media Pro-ului. De exemplu, la "Ultimul corupt", Dana venea la probele cu actorii, la probele de lucru, de costume, ne sfatuiam cu ea si ea si Sergiu. Avea foarte mare incredere in Dana. In ultima parte a vietii regreta ca nu are un copil", spune Radu Corciova, scenograf.

"Daca avea un fiu ii spunea Danei. Inainte de a se casatori cu Dana ii spunea ca are un fiu. Ca sa fie pregatita, era un om cinstit, un barbat adevarat", mai spune scenograful.

Sergiu Nicolaescu regreta ca nu a avut urmasi. Isi imaginase, tanar fiind, ca isi va construi o familie cu 5-6 copii. N-a fost sa fie. Si recunostea ca, desi casatorit din nou, nici nu avea curajul sa mai incerce rolul de tata.

Nimeni nu poate trage linie, pentru a face sec bilantul unei vieti discrete, dar vadit tumultoase. Insa actorul a incercat acest lucru. "Marea iubire si cea mai stabila mi-a fost meseria", a spus Sergiu Nicolaescu.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO