Serban Huidu poate conduce in continuare masina, desi nu mai are permis

Dată publicare: 18-10-2011 10:57
Dată actualizare: 02-10-2012 06:33


permis auto

Dupa accidentul in care a provocat moartea a trei oameni, Serban Huidu a ramas fara permis de conducere. Insa politia i-a dat dreptul legal de a conduce in continuare, pana cand instanta va decide altfel.

Condul Rutier prevede, la articolul 232, alineatul 1, ca "in cazul producerii unui accident de circulatie in urma caruia a rezultat uciderea sau vatamarea grava a integritatii corporale ori sanatatii uneia sau mai multor persoane sau distrugerea unuia sau mai multor vehicule, permisul de conducere se retine o data cu constatarea faptei"

Cum au aflat rudele victimelor de tragedie

Legea mentioneaza insa ca soferului i se da pe loc o dovada inlocuitoare fara drept de circulatie, daca din primele cercetari rezulta ca evenimentul s-a produs din cauza nerespectarii de catre acesta a unei reguli de circulatie.

Cum politia a decis insa ca prima ipoteza de lucru faptul ca masina lui Huidu ar fi derapat si asa a ajuns pe contrasens, dovada inlocuitoare ii da dreptul sa conduca in continuare masini.

In plus, la alineatul 2 din acelasi articol al Codului Rutier prevede ca dovada se "prelungeste de catre seful politiei specializate, din 30 in 30 de zile, in baza unui document eliberat de procurorul care efectueaza urmarirea penala sau de cel care exercita supravegherea cercetarii penale, pana la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti, iar in cursul judecatii, de catre instanta sesizata cu judecarea cauzei".

Cine sunt cei trei oameni care au murit in accidentul provocat de Serban Huidu. VIDEO

Citeste si:

Era Huidu apt sa conduca o masina? In urma cu 3 luni isi gasea cu greu cuvintele intr-un interviu

Cauciucurile de la masina lui Huidu erau de vara. Cat de mult au contat in producerea accidentului

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO