Era Huidu apt sa conduca o masina? In urma cu 3 luni isi gasea cu greu cuvintele intr-un interviu

Dată publicare: 17-10-2011 19:39
Dată actualizare: 02-11-2012 00:56


Sa nu uitam ca a suferit in decembrie 2010 un accident cumplit pe o partie din Austria. Hemoragia craniana i-a afectat lui Huidu capacitatea de a vorbi si de a merge. Luni de zile a facut eforturi mari sa isi revina.

Acum trei luni, in cadrul unui interviu era evident ca Serban Huidu se exprima cu dificultate semn ca nu isi revenise suta la suta.

"Avea peste 100 de km la ora". Accidentul lui Serban Huidu, vazut prin ochii unui martor. VIDEO

Cel care putea sa il impiedice sa urce la volan era doctorul care l-a monitorizat in tara.

Serban Huidu poate conduce in continuare masina, desi nu mai are permis

Surse medicale sustin ca dupa ce s-a intors din Austria a facut recupere ajutat de medicii de la Spitalul Universitar. Acolo i s-a facut si o evaluare neurologica, dar nu stim daca medicii i-au recomndat sa faca si o expertiza medico-legala care sa stabileasca daca este apt sau nu sa conduca.

Cauciucurile de la masina lui Huidu erau de vara. Cat de mult au contat in producerea accidentului

Este o situatie uneori asemanatoare cu cea din accidentul vascular cerebral. O parte din functii sunt suspendate sau disparute: de la mers, de la simtul echilibrului, de la campul vizual, orice tine de creier, de simturi, de gandire sau inclusiv de comportament. Un astfel de traumatism lasa urme pe creierul lovit, iar aceste urme si posibilitatea lui de a conduce masina de exemplu era limitat de reverificarea aptitudinilor.

"N-as vrea sa fiu in pielea lui Serban Huidu in aceste momente". Ce spun medicii de la Universitar

Conform legii, specialistul trebuia sa ii ceara lui Huidu sa faca o evaluare si daca nu trecea testele sa informeze Politia . Sesizarea se face sub forma unui formular tip care este completat si trimis prin posta.

Semn ca sistemul functioneaza 420 de persoane au ramas fara carnete de conducere din cauze medicale, in 2011.

De pilda doctorii de familie din Constanta au aplicat legea.Sunt si pacienti care nu-si informeaza doctorii ca au o afectiune care ii poate transforma intr-un pericol public pe sosele. Este si cazul unui sofer care a suferit o operatie pe creier in Turcia, s-a urcat la volan si a lesinat . Masina a urcat pe trotuar si a lovit un pieton.

Dincolo de aceste cazuri particulare noi toti suntem obligati sa dam dovada de responsabilitate iar in situatia nefericita in care avem o problema serioasa de sanatate sa cerem parerea unui specialist inainte de a lua decizia de a ne urca volan.


VIDEO PROTVPLUS.RO