Alesi sa faca legi bune si drepte, deputatii si senatorii nostri au fost ocupati miercuri sa voteze ridicarea imunitatii a 3 parlamentari, cu totii acuzati de procurori de fapte de coruptie.

Senatoarea Doina Tudor si deputatul Nicolae Paun pot fi retinuti si arestati preventiv, iar Gabriel Oprea, fostul sef de la Interne, poate fi urmarit penal, intr-un nou dosar.

In incercarea de a scapa de catuse, Doina Tudor le-a vorbit colegilor despre drama pe care a trait-o, dupa ce a fost tradata in dragoste de fostul sot, acuzat ca a cerut 3 milioane de euro spaga.

Senatoarea liberala acuzata de complicitare la luare de mita si-a surprins colegii si le-a vorbit despre finalul casniciei de 28 de ani cu Daniel Tudor, cel care a condus Comisia de Supraveghere a Asigurarilor.

Doina Tudor, senator PNL: "In ianuarie 2013, am aflat de relatia extraconjugala a lui si de dorinta de a divorta. In februarie 2013, sotul meu a parasit domiciliul conjugal."

Dupa ce a povestit cum a fost tradata in dragoste, Doina Tudor a incercat sa ii convinga pe toti cei de fata ca este nevinovata.

Doina Tudor, senator PNL: "Un barbat indragostit, plecat pe un alt drum decat cel al familiei anterioare, va mai apela la serviciile cei de care se desparte? Dar o femeie in pozitia mea, ranita si parasita, mai poate poate fi capabila sa il ajute pe cel care sterge trecut si viitor cu buretele?"

Si totusi, procurorii spun ca senatoarea ar fi intermediat o mita de 200 de mii de euro, bani care ar fi trebuit sa ajunga la fostul sau sot. DNA l-a retinut, zilele trecute, pe Daniel Tudor pe motiv ca ar fi cerut si mai multi bani de la compania de asigurari Carpatica pentru a musamaliza o ancheta a Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.

Tradata de barbat, Doina Tudor a fost dezamagita si de colegii parlamentari. 61 au fost "PENTRU" retinerea si arestarea sa preventiva. "Am bagajele pregatite", a comentat ea rezultatul.

Fostul ministru de interne Gabriel Oprea poate fi urmarit penal intr-un nou dosar de abuz in serviciu. Decizia a fost luata miercuri de plenul Senatului  cu 71 de voturi pentru si 52 impotriva. De la tribuna Parlamentului, Oprea s-a declarat nevinovat si le-a cerut colegilor sa-l apere de justitie. Singura care i-a tinut partea a fost colega lui de partid Ruxandra Jipa, in timp ce PNL si PSD au refuzat sa ia cuvantul la dezbatere.

Celebra dupa ce l-a miruit pe Dan Sova in Parlament, senatoarea UNPR, Ruxandra Jipa, si-a aparat seful de partid de la tribuna Senatului. "Care este vina d-lui Oprea? A folosit in interesul dansului aceasta(masina)? A achizitionat-o pentru dansul? Nu. Pentru Acest serviciu din cadrul Ministerului de Interne.Canapele, birouri..Dar dansul trebuia sa stea intr-o camera goala in Ministerul de interne, la functia pe care o avea?" Hotararea luata azi de Senat va fi publicata in Monitorul Oficial dupa care procurorii il pot chema oricand pe Gabriel Oprea sa dea explicatii la DNA.

Gabriel Oprea ii rugase pe senatori sa-l apere de procurori

Gabriel Oprea poate fi urmarit penal intr-un al doilea dosar  in care e acuzat ca ar fi cerut ca din banii serviciului secret al Ministerului de Interne sa-i fie cumparat un autoturism de lux. In acelasi timp, Oprea isi dorea canapele noi si un jacuzzi pentru cabinetul sau de la Minister. Fostul ministru s-a declarat nevinovat.  Gabriel Oprea a sustinut ca este nevinovat si le-a cerut senatorilor sa voteze impotriva. "Vreau sa va spun ca sunt nevinovat. In toata cariera mea de ministru, de parlamentar, si cu ajutorul dvs., m-am batut, in sensul bun al cuvantului, pentru drepturile militarilor din Armata Romana, ale celor de la Interne, ale celorlalte institutii din domeniul securitatii nationale. Am reusit de cele mai multe cu ajutorul dvs. si bine am facut. Ca viceprim-ministru si ministru de Interne nu s-a achizitionat in mod legal doar o masina, peste 5.000 de masini au fost achizitionate in mod legal, transparent, nu a fost nicio problema", a sustinut Oprea in plenul Senatului.

Potrivit acestuia, pentru 2015 sunt documente, mentionate inclusiv in memoriul trimis Comisiei juridice de fostul sef al DIPI, conform carora toate institutiile abilitate - SRI, serviciul secret al Armatei, Interne - "au identificat amenintari la adresa fostei conduceri a Ministerului de Interne, inclusiv la adresa sa.

"In acest sens, Directia de Informatii si Protectie Interna au actionat in consecinta si au reinfiintat o unitate care exista si inainte - ACVILA - pentru paza si protectia MI, plecat de la zero, in acest sens au achizitionat printre altele si o masina. Nu am cerut eu acest lucru, se poate dovedi ca sunt documente, acest fapt recunoscut in memoriul trimis Comisiei juridice de fostul sef DIPI ca aceasta masina a fost achizitionata legal. Nu am facut decat, ca orice ministru de Interne, sa ma supun legii si acestor prevederi legale specializate. (...) Stimati colegi, acestea sunt faptele, vreau sa va spun ca intotdeauna in cariera mea mi-am facut datoria, am respectat legea, sunt nevinovat si, in consecinta, vreau sa votati impotriva acestei cereri", a spus presedintele UNPR.

Senatorii au votat in favoarea retinerii si arestarii Doinei Tudor

Senatorii au votat, miercuri, in favoarea cererii DNA privind retinerea si arestarea senatoarei Doina Tudor. In favoarea cererii au votat 61 de senatori, iar 57 de senatori s-au exprimat impotriva. Doua voturi au fost anulate. Votul a fost secret cu bile.