Oprea risca sa ramana fara imunitate. Interesul national i-ar fi cerut sa-si faca JACUZZI in Minister din bani publici

23-02-2016 07:24

Gabriel Oprea este la un pas sa ramana fara imunitate, intr-un al doilea dosar trimis de DNA la Comisia Juridica din Senat.

Alesii au fost de acord sa-i fie ridicata imunitatea fostului vicepremier, acuzat ca ar fi cerut ca din banii serviciului secret al Ministerului de Interne sa-i fie cumparat un autoturism de lux. In acelasi timp, Oprea isi dorea canapele noi si un jacuzzi pentru cabinetul sau de la Minister. Fostul ministru s-a declarat nevinovat. 

La doar doua saptamani dupa ce a ramas fara imunitate in dosarul privind folosirea abuziva a coloanelor oficiale ca ministru de interne, Gabriel Oprea a avut de dat din nou explicatii in fata colegilor de la Comisia Juridica din Senat. Si de data aceasta acuzatiile sunt de abuz in serviciu.

''Ca ministru de interne aveam protectie de la SPP si o masina luata in comodat de la o institutie care se strica din cand in cand. S-a reinfiintat in cadrul DIPI subunitatea Acvila care a achizitionat in mod legal un auto.”, a declarat Oprea

Automobilul despre care vorbeste fostul ministru costa in jur de 100 de mii de euro. Lui Oprea i se imputa si ca atunci cand era ministrul internelor si vicepremier ar fi cerut canapele noi in birou dar si un jacuzzi. A ignorat insa intrebarile pe acest subiect. Si se pare ca nici pe senatorii juristi nu i-a interesat foarte mult. “Nu ne-a interesat partea asta pentru ca e de cancan”, spune Catalin Boboc, presedintele Comisiei Juridice

Votul in Comisia Juridica a fost unul la limita pentru ridicarea imunitatii lui Oprea: 6 pentru, 5 impotriva. Decizia finala cu privire la incuviintarea urmaririi penale va fi luata maine in plenul Senatului.

Procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a cerut, saptamana trecuta, sesizarea Senatului pentru inceperea urmaririi penale fata de Gabriel Oprea, in dosarul in care sunt cercetati fosti sefi ai DIPI, fostul vicepremier fiind acuzat de abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.DNA precizeaza ca Gabriel Oprea, in calitate de ministru de Interne si ordonator de credite, cu ajutorul lui Nicolae Gheorghe, secretar de stat in cadrul Departamentului de Informatii si Protectie Interna, si Gabriel-Nicolae Pavel, sef al Serviciului juridic, a dispus la 13 iulie 2015 suplimentarea cu suma de 410.000 lei a fondurilor pentru cheltuieli operative ale acestei structuri de politie si a aprobat achizitia unui autoturism Audi A8 in scopul declarat al asigurarii protectiei demnitarilor.

"Acest lucru s-a realizat cu incalcarea prevederilor legale care limiteaza achizitionarea autovehiculelor din fondurile operative ale Ministerului Afacerilor Interne strict la situatii legate de folosirea lor in activitati de urmarire penala a infractiunilor de coruptie. Ca urmare a incalcarii atributiilor de serviciu, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de 410.000 lei. In perioada 21 august - octombrie 2015, ministrul de Interne a beneficiat de folosinta exclusiva a autoturismului Audi A8, achizitionat in modalitatea de mai sus", sustin procurorii.


VIDEO PROTVPLUS.RO