Familiile care au inceput cu o dare de mita. O directoare de la Protectia Copilului le-ar fi "taxat" cu 1.000 de euro/adoptie

Ultima actualizare: 13-07-2014 07:04

Dezvaluiri fara precedent la Directia pentru Protectia Copilului Teleorman. Directoarea, aflata in functie de 8 ani, este suspectata ca a rezolvat "contra-cost" anumite dosare de adoptie.

 

Femeia ar fi pretins cate o mie de euro de la fiecare cuplu care voia sa infieze mai repede un copil. In plin scandal, locuinta celei vizate a fost perchezitionata de achetatorii DNA. La fel s-a intamplat si cu centrele de plasament din Alexandria si Rosiorii de Vede.

Daca faptele de coruptie se confirma, apare insa o imensa problema: ce se va intampla cu minorii deja plasati unor oameni care au dat mita?

La inceputul programului, functionarii de la Directia pentru Protectia Copilului Alexandria s-au trezit cu mascatii in birouri. De la femei de serviciu pana la secretare, toata lumea a fost intrebata despre un presupus obicei al directoarei: acela de a cere cate 1000 de euro de la parintii adoptatori pentru urgentarea dosarelor.

Surse neoficiale din sistem spun ca sesizarea a plecat de aici, de la centrul de plasament din Rosiorii de Vede. Este locul de unde au plecat spre adoptie, in cei 7 ani vizati de ancheta DNA, multi dintre cei 150 de minori infiati sub directoratul doamnei Floarea Alesu.

Mai exact, unul dintre cei care au depus dosarul a reclamat faptul ca i s-ar fi transmis clar: dai bani, ai intaietate pentru adoptia unui minor sanatos de varsta mica. Nu ... stai la rand.

"Nu sunt vinovata de nimic, stau cu fruntea sus", a spus Floarea Alesu.

Lumina se va face abia dupa ce procuorii vor strange toate dovezile. Pentru asta, cei de la DNA au descins in casa directoarei unde au gasit 4400 de lei si 100 de euro. Au confiscat insa laptopul de serviciu si cateva agende.

Inca nu se stie ce se va intampla in cazul in care vor fi demonstrate adoptiile facute prin frauda. Vorbim de pruncii nevinovati deja plasati in regim preferential. Psihologii spun ca o retragere a copilului din noua familie ar insemna un soc emotioanal. Insa la fel de clar e ca si parintii lasati pe nedrept sa astepte la nesfirsit un copil mai mult ca sigur ca vor cere socoteala statului roman.
 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO